Review: Zara, de kledingapplicatie van Zara

De Zara-kledingapplicatie geeft de mogelijkheid om de huidige Zara-collectie te bekijken in 4 verschillende categorieën. Aangezien ik regelmatig kleding koop bij de Zara leek het me interessant om eens te kijken of ik hier iets mee kan.

iPhone ZaraVelen met mij kennen de winkels van Zara wel. Deze Spaanse winkelketen heeft een kledingapplicatie in de App Store uitgebracht. De applicatie is gemaakt door INDITEX, de modegigant waar Zara onderdeel van is. Met de iPhone-applicatie die sinds half december in de App Store te vinden is, is het mogelijk om de kledingcollectie van Zara te bekijken. De Zara-kledingapplicatie geeft de mogelijkheid om de huidige Zara-collectie te bekijken in 4 verschillende categorieën. Aangezien ik regelmatig kleding koop bij de Zara leek het me interessant om eens te kijken of ik hier iets mee kan.


De iPhone-applicatie van Zara laat je de vrouwen-, mannen-, jeugd- en kindercollecties zien. Zo kan je er in detail bekijken wat er nieuw binnen is of de nieuwe trend voor de komende zomer of winter wordt. Er is een galerij te zien van kleding waarbij een vergroting opgevraagd kan worden. Er wordt alleen een foto getoond. Het artikel is niet via de applicatie te bestellen. Ik mis hier een prijs van het artikel of de mogelijkheid om als favoriet aan te merken. Als ik dan toch naar de winkel ga wil ik me nog wel kunnen herinneren wat ik ook alweer uit had gezocht. Het is waarschijnlijk teveel gevraagd om deze favorieten online ergens op te slaan en als ik dan in de winkel ben direct op te kunnen vragen waar alles hangt ;-).

Als je wil weten hoe je bepaalde kleding moet dragen of kunt combineren, heeft het merk een Lookbook gerealiseerd in de iPhone-applicatie. Hier staan foto’s van modellen die gehuld zijn in kleding van de Zara. Helaas is hier niet aanwezig welke artikelen de modellen aanhebben. Op deze manier weet ik nog niet welke artikelen ik moet kopen als ik in de winkel ben. Hetzelfde voor de prijs, favoriet of bestelmogelijkheden.

Conclusie

Door het weglaten van de prijs, favoriet en bestelmogelijkheden creëer je natuurlijk wel de behoefte om naar de winkel te gaan, maar ik mis hier dan de combinatie tussen de winkel en de iPhone-applicatie. Zonde naar mijn mening. Als je de mogelijkheid hebt om via de iPhone-applicatie bestellingen te doen, dan zou dat voor mij velen malen interessanter zijn. Denk dat ik dan ook sneller geneigd ben kleding te kopen. Wat een feature is die ik ook wel zou zien werken is de mogelijkheid om de foto te verzenden naar vrienden. Ik denk dat vooral vrouwen dit een handige tool zouden vinden. Of vriendinnen die iets leuks voor hun vriend gezien hebben en dit via Push willen laten weten aan hun vriend. Allemaal features waarvan je eigenlijk verwacht dat deze in elke (nieuwe) applicatie aanwezig zijn. Helaas, niet in deze iPhone-applicatie van de Zara.

Heb je geen iPhone dan zijn er ook versies te krijgen voor Blackberry, Windows-telefoons, Android-toestellen en Nokia-smartphones. Dat dan weer wel. Zara heeft ook nog een andere iPhone-applicatie in de App Store. Zara Home doet hetzelfde als wat de kledingapplicatie doet alleen deze focust zich op het interieur van je woning.

Info: Zara

  • Ontwikkelaar: INDITEX
  • Applicatie: Zara
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 0.8MB
  • Cijfer: 5

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 januari 2010 om 10:20
Categorie
Lifestyle

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.