iGo My Way 8: navigatiesoftware voor iPhone en iPod touch

Het Hongaarse bedrijf Nav N Go laat op de CeBIT een GPS-navigatieoplossing zien die op de iPhone en iPod touch werkt. Het gaat om een prototype, maar volgens Engadget horen we vanavond bij de SDK-aankondigingen meer hierover.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nav N Go iGO voor iPhoneHet Hongaarse bedrijf Nav N Go maakt navigatiesoftware op bestelling. Het maakt niet uit welk type apparaat je hebt: in een oogwenk heeft Nav N Go een aangepaste versie van de navigatiesoftware iGo. Vorig jaar lieten ze op de IFA in Berlijn een versie zien die op de PSP werkt en nu laten ze op de CeBIT in Hannover een prototype zien voor de iPhone. iGo My Way 8 geeft turn-by-turn instructies en bepaalt de locatie aan de hand van Wi-Fi. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Gomite Wi-Fi-adapters, zo meldt Engadget. De Wi-Fi-adapter ontvangt de GPS-gegevens en verzendt ze daarna weer over Wi-Fi naar de iPhone.


Engadget verwacht dat we meer over deze officiële third party apps zullen horen tijdens de nieuwsverslaggeving van het iPhone SDK-evenement. Maar wie zegt dat dit een officiële applicatie is?

Met dank aan Vincent, Jochen en Martijn, die ons hierop attent maakten!

Vorig jaar hadden we een interview met CEO Leon van de Pas van Nav N Go, waarin hij uitlegt hoe hij het voorelkaar krijgt om zo snel navigatiesoftware te ontwikkelen. Als een bedrijf met een navigatiesysteem op een beurs aankomt en pas ter plaatse ontdekt dat ze de software zijn vergeten, kan Nav N Go binnen een paar uur iets leveren… Mocht je meer over het bedrijf willen weten, dan is het interview wel de moeite waard om even te luisteren.

Hieronder een filmpje, die tijdens de CeBIT is gemaakt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.