Probleem opgelost: Apple stuurt toch geen IMEI

Het eerdere bericht van vandaag dat de iPhone het IMEI-nummer van het toestel meestuurt bij het opvragen van aandelen- of weersgegevens, blijkt niet te kloppen. Het blijkt om een applicatiecode te gaan, die op elk toestel gelijk is.

HeiseWe hadden het kunnen weten: Apple is niet evil en Steve Jobs is eigenlijk best een vriendelijke man. Volgens Rene van Docpool – de man die van zijn iPhone een webserver heeft gemaakt – versturen de applicaties Stocks en Weather geen IMEI-code naar Apple. De karaktercombinatie %@ verwijst waarschijnlijk naar de UUID. In Apple-termen is dit de unieke ID van een applicatie. Op verschillende toestellen is deze UUID identiek voor dezelfde applicatie. Ook het security-team van Heise kon niets verdachts ontdekken.


De mannen van Heise gebruikten daarbij een sniffer, die in Duitland bij wet verboden is. De stelling dat bij elke opvraging van beurskoersen of weersgegevens de IMEI van de iPhone wordt meegestuurd, werd in geen enkele test bevestigd. Er werd wel een getal verstuurd, maar die kwam niet overeen met de IMEI van de iPhone en was bij Stocks en Weather ook nog eens verschillend. De parameter die wordt verstuurd geeft dus aan om welke applicatie het gaat en is niet terug te voeren op een individuele gebruiker. Weer een zorg minder.

Meer informatie vind je op Pliep.nl (Noot voor karel [at] iphoneclub [punt] nl (Martin van Pliep.nl): de sneer naar ons in die column nemen we wederom met een knipoog voor kennisgeving aan!)

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 november 2007 om 21:21
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.