iOS game-update: Ridiculous Fishing is Game van de Week en Fable Kingdom

Het Nederlandse Ridiculous Fishing is een leuk en verslavend, knotsgek bovendien visspelletje voor iPhone en iPad. Onze Game van de Week.

GU VR Fable Kingdom HD HQZeg, ben je HERE FOR THE ACTION? Mooi! Want het niet in de kop passende Brotherhood of Violence is een gloednieuw, uit het niets verschenen knokspel voor de iPhone en iPad dat je honger naar een vechtspel wel even kan stillen. Het is net zo fout en hersenloos als knokgames uit de jaren negentig en maakt gebruik van traditionele ‘knoppen’. Fable Kingdom is een mooi uitziend bouwspelletje dat je gratis kan downloaden. En de Game van de Week? Betaald, eigenzinnig, Nederlands en heerlijk verslavend.

Fable Kingdom: fraaie freemium

GU VR Fable Kingdom HD iPad iPhoneEerlijk is eerlijk: we waren schromelijk laat met het beschrijven van Hay Day en Clash of Clans en datzelfde overkomt ons mooi niet met Fable Kingdom. Oké oké, hij is wel al eventjes uit, maar toch is het een puik moment om er nu over te schrijven. Het spelletje waarin je een dorp bouwt, heeft net een update gehad die kritieke foutjes uit het spel sloopt en vrij baan maakt voor een leuke spelervaring. In het gratis te downloaden spel ben je een prins die wordt bijgestaan door een fee. Samen bouw je een dorp uit waarin het neerzetten van velden waarin je kan eten, het startpunt vormt voor een nieuw koninkrijk met steeds meer welvaart en het ontdoen van een kwade spreuk die gebouwen en mensen in een hoop paarse stof heeft veranderd. Fable Kingdom is het mooist afgewerkte bouwspelletje dat we in enige tijd hebben gezien. Inzoomen en scrollen door het gebied gaat in ieder geval op de iPhone 5 enorm soepel en je kan echt niet stellen dat ze op de beelden hebben bezuinigd. De gebouwen, paadjes, en omgeving zien er schitterend gedetailleerd uit en zetten een lekker heikneuterige sfeer neer die lang meegaande gamers misschien zal doen denken aan The Settlers. Zo bijzonder als dat strategiespel was halverwege de jaren negentig, zo doorsnee is Fable Kingdom – maar het zal niet de eerste freemium-game zijn die met het standaard Farmville-concept een grote hit scoort.
Downloaden: Fable Kingdom HD (gratis, universeel, iOS 4.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=efQYagowyjI

Brotherhood of Violence: lekker knokken

GU VR Brotherhood of Violence iPad iPhoneI’M HERE FOR THE ACTION! Het helpt als je in het nieuwe vechtspel Brotherhood of Violence voor de iPhone en iPad een beetje foute one-liners wel kan waarderen. De game stikt er werkelijk van, en als er weer eens een nieuw personage het gebied betreedt om een paar klappen en trappen te incasseren, gaat dat bijna altijd voorzien van zo’n corny uitspatting. Je hoeft echter niet persé fan te zijn van foute humor om te genieten van Brotherhood of Violence. Want serieus: ook als je van knokken houdt, ben je hier aan het goede adres. In het spel mep je gewoon met ‘fysieke’ knoppen in beeld en hoef je dus fatalities uit te delen met veegbewegingen die hopelijk goed aanslaan. Met een richtingstoets, een klapknop (dat woord gebruiken we graag), verdedigingsknop en harde stoot, heb je een betrouwbaar arsenaal acties voorhanden. En dan zijn er ook nog allerlei objecten die je kan oppakken in de omgeving om te gebruiken. De game doet vooral denken aan Fighting Force uit eind jaren negentig in zijn foutheid en vechtgevoel (een beetje stijf, maar wel te overleven), en de PlayStation-voorgeschiedenis wordt nog langer en interessanter. Maar liefst vier jaar geleden was Brotherhood of Violence al eens afgeschoten als knutselproject op de PlayStation Portable namelijk! Met 12 vechters, ruim 30 omgevingen en liefst 400 tegenstanders, is er van de game alsnog heel wat geworden.
Downloaden: Brotherhood of Violence (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Game van de Week: Ridiculous Fishing

Game van de WeekNee, Ridiculous Fishing is géén kloon van het voormalige populaire iPhone-spelletje Ninja Fishing. Het is andersom, en daarom is het ontwikkelaar Vlambeer ook zo gegund dat ook hun knotsgekke visspel óók aanslaat. Ridiculous Fishing was in een vorig leven in de browser ooit Radical Fishing en was toen in concept al geinig, maar met het nieuwe uiterlijk van de game op de iPhone en iPad, is het van een andere orde. Het spel heeft een unieke en vrolijke visuele stijl waarbij alle vormen, of het nou vissen, de visser of golven zijn; hoekig zijn en schuin aflopen. Ook de opzet slaat aan. Het spel bestaat uit drie facetten die samen naadloos een highscore-spelletje maken. Eerst gooi je de hengel uit en probeer je zo diep mogelijk te komen. Als je een vis te pakken hebt, zet het tweede deel in en probeer je er zoveel mogelijk naar boven te lokken. En dan komt de finale: de vissen de lucht uit slingeren en afschieten voor je buit. Je hebt een highscore voor het aantal meter dat je diep komt en de buit die je verzamelt, maar toch voelt dat aanvankelijk niet als hoofddoel. Dat komt omdat je met niet al teveel buit belangrijke upgrades kan kopen voor je vishaak (hang er een schokapparaat aan en je elektrocuteert de eerste vis die je tengenkomt!), lijn (verlengen) en bijvoorbeeld wapens – een dubbele uzi schiet makkelijker dan een pistool. De snelheid waarmee upgrades komen, je nieuwe vissoorten hengelt en daarmee nieuwe gebieden ontgrendelt, is hoog. Dat maakt Ridiculous Fishing een fantastisch ‘nog één keer’ spelletje en houdt ons steevast hooked.
Downloaden: Ridiculous Fishing (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.