ANP brengt iPhone-applicatie uit voor beperkte doelgroep

Het ANP heeft een gratis iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je het laatste nieuws kunt lezen - maar het werkt alleen als je een account voor ANP Mobiel hebt.

ANP MobielHet ANP heeft een iPhone-applicatie uitgebracht in de App Store. Eindelijk het laatste nieuws op je iPhone, nog voordat ze op Teletekst en NU.nl worden overgenomen? Helaas is dat niet het geval: als je het laatste nieuws van het ANP wilt volgen kun je goedkoper de gewone nieuwssite blijven volgen. De applicatie is namelijk alleen te gebruiken als je een ANP-account hebt en dat is voor gewone nieuwslezers (en trouwens ook voor de meeste journalisten) niet te betalen. Wat het precies kost zegt het ANP niet, wel dat je na opstarten het registratiescherm moet invullen en uiterlijk de volgende werkdag al dan niet een account ontvangt.


Het nieuws is in tekst en beeld te volgen op de iPhone, 7 dagen per week, 24 uur per dag. ANP Mobiel biedt bovendien een nieuwe journalistieke dienst aan voor redacties: SmartFeed. Dit bevat de meest actuele persberichten, persalarmen, foto’s, infographics en mededelingen voor redacties.

Toch is het curieus dat een dergelijke applicatie in de App Store verschijnt. De doelgroep (journalisten met een ANP-abonnement én een iPhone) is immers maar heel klein. Wie wel aan alle voorwaarden voldoet kan ANP Mobiel gratis downloaden en gebruiken.

Installeren: ANP Mobiel
Meer informatie zou (ooit) te lezen moeten zijn op: www.anp.nl/mobiel

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 januari 2009 om 10:50
Categorie
Diensten

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.