iCulture iKids logo

iKids week 20: Mr. Crab 2, Pi and the Power Pals en Dr. Panda Racers

In de iKids van deze week gaan we babykrabben bevrijden in Mr. Crab 2, gaan we racen met Dr. Panda en gaan we magneetvissen in Pi and the Power Pals.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Wie met Nintendo’s Mario Kart opgroeide weet vast nog hoe verslavend het was om op het circuit rond te scheuren. Voor de jongste generatie komt Dr. Panda nu met een soortgelijke racegame (link), maar dan met het bekende pandabeertje en zijn vrienden in de hoofdrol. Verder in deze iKids: vis de zeebodem schoon met een magneet in Pi and the Power Pals (link) en red alle babykrabben door torens te beklimmen in het gelikte Mr. Crab 2 (link).

Pi and the Power Pals

Ontwikkelaar B Nosy AB wil met Pi and the Power Pals kinderen laten kennismaken met wetenschap. In deze applicatie, die de eerste van een reeks applicaties moet worden, leren kinderen van 3 tot 6 jaar meer over magnetisme. Zo kunnen ze met behulp van een magneet allemaal spullen uit het water vissen, zoals hamers, schroeven of een verloren vork. Er liggen echter ook niet-magnetische voorwerpen op de bodem, die juist ontweken moeten worden. Wanneer het lukt om alle magnetische voorwerpen op te duiken (en en de rest lekker op de bodem te laten liggen) komt het magneetpoppetje met de cape in beeld, een teken dat je het level hebt gehaald. Pi and the Power Pals heeft 24 levels en zit ogenschijnlijk eenvoudig in elkaar, maar heeft voor de allerkleinsten heel wat uurtjes vermaak in petto.

Pi and the Power Pals

Dr. Panda Racers

In de nieuwste van Dr. Panda kunnen kinderen tot 5 jaar oud een eigen raceauto ontwerpen en uittesten op de baan. Zet bijvoorbeeld gigantische banden onder de wagen, monteer een flinke spoiler op de achterzijde of verf de bolide in een hip kleurtje. Leuke toevoeging: ook het circuit kunnen kinderen zelf ontwerpen. Teken vormen op een plattegrond, kies een ondergrond en voeg stunts toe, zoals loopings of een springschans die je kan gebruiken om door een ring van vuur te springen. Ook is het, net als bij echte racewagens, van belang om tijdig bij te tanken. Daarmee kun je bijvoorbeeld nieuwe stunts en snellere auto-onderdelen vrijspelen, zodat crossen met Dr. Panda Racers niet snel gaat vervelen.

Mr. Crab 2

Na het succesvolle Mr. Crab komt ontwikkelaar Illusion Labs nu met Mr. Crab 2, waarin de geestige krab weer zijwaarts torens moet beklimmen, maar dan in een flink verbeterde interface. Zo zijn de beelden een stuk gelikter en zien de levels er veel beter uit dan in de vorige app. Wat wel hetzelfde is gebleven: ook deze applicatie draait om het terugvinden van kwijtgeraakte babykrabben. Behaal bijvoorbeeld een gouden medaille door op het juiste moment naar boven te springen en vijanden uit te schakelen. In totaal zijn zeven vrolijke krabben vrij te spelen, (zoals een kikker- of robotkrab) die je met leuke accessoires als een snorkel, hoed of koptelefoon kunt aankleden. Leuke toevoeging: al deze items mag je ruilen voor sterren uit een speciale cadeau-automaat, waarmee nieuwe levels te behalen zijn. Veel speelplezier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2016 om 11:51
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.