yosemite-feature

Yosemite-update 10.10.1 lost problemen niet op (poll)

De update Yosemite 10.10.1 heeft Wi-Fi-problemen voor veel gebruikers niet opgelost, blijkt uit reacties.

yosemite-vierkantDe maandagavond verschenen update OS X Yosemite 10.10.1 zou Wi-Fi-verbindingsproblemen moeten verhelpen. Maar uit reacties van gebruikers blijkt, dat de problemen nog niet zijn opgelost en dat er nog talloze kleine problemen aanwezig blijven. iCulture-bezoekers melden dat hun Wi-Fi-verbinding nog steeds heel traag is of na twee minuten wegvalt. Op de Apple-supportforums wordt ook flink geklaagd over aanhoudende problemen: de langste discussie bevat al meer dan duizend reacties van mensen die na 10.10.1 nog steeds problemen hebben met hun Wi-Fi-verbinding.

Sommige gebruikers melden dat het probleem is opgelost na een schone installatie van Yosemite en het instellen van hun router op ‘Access Point’-mode. Ook het overschakelen naar een 2,4 GHz-connectie of het herstarten van de Wi-Fi Monitor in OS X met een speciaal script, kunnen het probleem soms verminderen. Maar een algemene oplossing is er niet.

Daarnaast klagen gebruikers nog over onstabiele Bluetooth-verbindingen, hoog CPU-verbruik en problemen met de Dark Mode op schermen zonder retina-resolutie. iCulture-bezoekers kampen met verbindingsproblemen met de Apple TV, het versturen van e-mail via IMAP-accounts en het niet meer kunnen opstarten van de Mac App Store.

Is de poll niet goed zichtbaar, dan kun je ook via deze link invullen.

Vanuit Apple is er nog geen officiële reactie binnengekomen. Wel hebben Apple-supportmedewerkers een aantal tips gegeven aan klagende gebruikers. Zo raden ze aan om de System Management Controller te resetten en het lijstje met ingestelde voorkeursnetwerken op te ruimen. Ook is er nog niet bekend of er binnenkort een nieuwe update komt, die de problemen wél oplost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2014, 12:24
Categorie Mac & macOS
Onderwerp yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.