Video op je iPad? Converteren met Handbrake

De iPad ondersteunt alleen video in bestandsformaten .m4v, .mp4 en .mov met H.264-codec. Films en series die je hebt gedownload kun je omzetten met HandBrake.

Video's op de iPadDat de iPad uitermate geschikt is om video’s op te bekijken mag bekend zijn. Het is dan ook bijzonder vervelend als je erachter komt dat de films of series die je hebt gedownload niet kunt afspelen op je iPad. De videoplayer van de iPad ondersteunt namelijk de bestandsformaten .m4v, .mp4 en .mov met H.264-codec en geen .mkv of .avi bestanden (met bijv. een divx-codec). Wat nu?


De meest voor de hand liggende oplossing is het omzetten van een film of serie naar één van de formaten die de iPad ondersteunt. Dit kan heel eenvoudig met het gratis programma HandBrake. Het programma is beschikbaar voor Mac OSX, Windows en Linux en werkt redelijk eenvoudig.

Je start het programma op en kiest direct het bestand dat je wilt omzetten. De standaardinstellingen voor een MP4-file met H.264-codec zijn uitermate geschikt voor video op de iPad, dus een druk op de ‘start’-knop is voldoende. Het encoderen duurt vervolgens een tijdje (een kwartier voor een aflevering van een serie op een 2,53 GHz Macbook Pro is mijn ervaring), maar daarna kun je het bestand dat je hebt zonder problemen in iTunes slepen en synchroniseren met je iPad.

Een andere oplossing is overigens het downloaden van series en films uit de Amerikaanse iTunes Store. Met een Amerikaans iTunes-account download je met één klik op je iPad. Je kunt ze ook huren, zoals bij Apple TV, om een film eenmalig te bekijken. Eerder bespraken we ook de applicatie Air Video, waarbij de videobestanden on-the-fly worden omgezet terwijl je kijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 april 2010 om 10:21
Categorie
iDevices
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.