Servicemenu: iPhone-diensten vanuit elke app te gebruiken

Chris Clark heeft een idee: zorg dat belangrijke systeemdiensten vanuit alle apps te gebruiken zijn, zoals Flickr en fax.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

servicemenuChris Clark heeft een suggestie om het iPhone OS nog beter te maken: een systeembreed servicemenu. Hij illustreert zijn voorstel aan de hand van een dagelijkse werkdag, waarbij je met Safari, Pages, het woordenboek, Finder en een instant messenger bezig bent. Daarvoor moet je talloze applicaties starten en afsluiten. Chris stelt voor dat er een servicemenu komt, waarmee je toegang hebt tot alle diensten die op de iPhone aanwezig zijn.

Alle diensten zijn te gebruiken vanuit de actieve toepassing. Heb je bijvoorbeeld een tekst die je per fax wilt versturen, dan kun je die vanuit elke tekst-applicatie versturen met de fax-service.

Het werkt ook bij foto’s: Flickr-toepassingen zijn vanuit elke app bereikbaar, zonder dat de ontwikkelaar dat hoeft in te bouwen. Zodra je een afbeelding markeert, kun je het met één klik naar Flickr sturen en daarbij maakt het niet uit of de foto zich in de filmrol of in de browser bevindt.

Meer info: Release Candidate One with Chris Clark
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2010, 9:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.