Recente apps en tweaks: FreeSync, Instant Mirror, Pull To Refresh Safari, RoundCorners, StayOpened & VLC Media Player (jailbreak)

In dit artikel worden een aantal tweaks en/of applicaties besproken die recent zijn uitgebracht voor de iPhone en (waar van toepassing) de iPod touch en iPad. Meer specifiek gaat het om om de tweaks FreeSync, Instant Mirror, RoundCorners, Pull to Refresh Safari en StayOpened en de applicatie VLC media player.

iPhone tweaksIn dit artikel worden een aantal tweaks en/of applicaties besproken die recent zijn uitgebracht voor de iPhone en (waar van toepassing) de iPod touch en iPad. Meer specifiek gaat het om de tweaks FreeSync, Instant Mirror, Pull To Refresh Safari, RoundCorners en StayOpened en de applicatie VLC Media Player.

FreeSync

FreeSyncAls je op élk moment je iPhone wilt kunnen gebruiken is FreeSync misschien iets voor jou. Dankzij FreeSync kun je jouw toestel namelijk zelfs blijven gebruiken terwijl deze gesynchroniseerd wordt met iTunes. Na de installatie van FreeSync zul je een melding op het scherm krijgen wanneer de synchronisatie begint en eindigt en kun je ondertussen bijvoorbeeld bellen, smsen of applicaties gebruiken. Gebruik van de iPod-applicatie tijdens de synchronisatie kan problemen opleveren. FreeSync is te (de)activeren via het menu Instellingen.

Freesync is voor $1,00 beschikbaar via de repository van ModMyi

Instant Mirror

Instant Mirror is een tweak van de ontwikkelaar @Limneos waarmee je jouw iPhone 4 of 4e generatie iPod touch eenvoudig kunt gebruiken als spiegel. Wanneer je de Home-button indrukt om het lockscreen te tonen, zul je jezelf kunnen zien met behulp van de front-facing camera die in beide toestellen aanwezig is. Door de Home– en Sleep-knop beiden enkele seconden ingedrukt te houden kun je een screenshot maken. Instant Mirror is geschikt voor gebruik op iOS 4.0 en hoger.

Instant Mirror is beschikbaar voor $2,99 via de repository van BigBoss

Pull To Refresh Safari

Pull To Refresh SafariDe pull to refresh methode van Twitter for iPhone (voorheen bekend als Tweetie) heeft na Pull to Refresh voor de iPhone Mail-applicatie nu ook zijn weg gevonden naar MobileSafari. Na installatie van de tweak kun je voortaan ook Safari refreshen met behulp van deze populaire methode. Je kunt pull to refresh in Safari daarnaast gebruiken om het laden van een pagina te stoppen, als deze de pagina op dat moment al aan het laden was. De tweak is geschikt voor gebruik op iOS 3.x en hoger.

Pull to Refresh Safari is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

RoundCorners

RoundCorners is een tweak waarmee je de vormgeving van iOS zo aan kunt passen dat er afgeronde hoeken worden weergegeven. Via het menu Instellingen kun je zelf kiezen in welke mate de hoeken moeten worden afgerond, of dit moet gebeuren zoals op de Palm Pre, of je dit zowel aan boven- als aan de onderkant wilt zien en of deze weergave uitgeschakeld moet worden als je een screenshot maakt. RoundCorners is geschikt voor gebruik op iOS 4.0 en hoger.

RoundCorners is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

StayOpened

StayOpenedStayOpened is een tweak die ervoor zorgt dat Apple’s App Store niet af wordt gesloten wanneer je besluit een applicatie te downloaden, waardoor je applicaties op de achtergrond kunt installeren. Daarnaast kun je de inhoud van de meldingen die je te zien krijgt bij het downloaden wijzigen.

StayOpened is gratis te downloaden via de repository van ModMyi

VLC Media Player

VLC Media PlayerZoals je dit weekend kon lezen is VLC Media Player na een klacht van Rémi Denis-Courment verwijderd uit de App Store. Volgens de ontwikkelaar schendt de iOS-versie van VLC de GNU General Public License, omdat de applicatie via de App Store niet onbeperkt te distribueren is (maar op vijf apparaten tegelijk per iTunes-account). Dankzij Ryan Petrich en ZodTTD hoeft dit voor jailbreakers geen probleem meer te zijn: de applicatie kan via Cydia onbeperkt gedistribueerd worden en dus zonder de GNU-licentie te schenden. Je kunt geen gebruik maken van iTunes File Sharing, maar wel media afspelen door deze in /var/mobile/Media te plaatsen met iPhone Folders of iPhone Explorer.

VLC Media Player is gratis te downloaden via de repository van ZodTTD

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2011, 21:00
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, multimedia, safari, synchroniseren, tweak
35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.