Nieuw: iPhoneclub start met iPhone Wiki

Wat betekent 'jailbreak' ook alweer, welke audioformaten kan de iPhone afspelen en waar vind ik alle unlock-methoden op een rijtje? Voor deze en andere veelgestelde vragen is er nu de iPhone wiki.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Wat betekent ‘jailbreak‘ ook alweer, welke audioformaten kan de iPhone afspelen en waar vind ik alle unlock-methoden op een rijtje? Voor deze en andere veelgestelde vragen is er nu de iPhone Wiki. De iPhone Wiki vervangt de FAQ die we al langer op de site hadden staan en heeft als doel om de kennis die onder andere in forumpostings te vinden is, gestructureerd doorzoekbaar te maken. Tegelijk vieren we ook een feestje, want er zijn inmiddels meer dan 2.000 forumleden!

Als je de statistieken een beetje volgt, zul je gemerkt hebben dat iPhoneclub de afgelopen maanden een flinke groei heeft doorgemaakt. Er zijn inmiddels bijna 1.200 nieuwsberichten gepubliceerd, we hebben 4.200 nieuwsreacties en er zijn meer dan 2.000 forumleden die bij elkaar al goed zijn voor ruim 15.000 berichten! De content en de hoeveelheid kennis groeit daardoor explosief, maar wie voor de eerste keer een iPhone koopt is het niet makkelijk om die kennis snel te vinden. Vandaar de wiki: alle wetenswaardigheden die nuttig zijn om te weten, staan daar op een rijtje. Niet alleen de betekenis van veelgebruikte begrippen, maar ook handleidingen om een activatie, jailbreak en een unlock voorelkaar te krijgen.

Terwijl we bezig waren met de iPhone Wiki, vroegen we ons af waarom zoiets nog niet eerder is gedaan. Er zijn wel iPhone-sites die pogingen hebben gedaan om een wiki te starten, maar geen een is actueel en probeert zoveel mogelijk onderwerpen af te dekken. We denken dat het met onze wiki is gelukt om iets te maken, dat in een grote behoefte voorziet en dat er nog niet was. Zoals het gebruikelijk is bij een wiki, is de informatie nooit helemaal af. Het blijft iets waaraan we continu bezig blijven om bij te schaven.

Iets anders is dat de website, het forum en de wiki geen dingen zijn die zomaar ontstaan. Verschillende mensen hebben eraan meegewerkt: mensen die vanaf het prille begin meewerken aan iPhoneclub en mensen die heel wat werk hebben verzet bij het vullen van de wiki, het maken van Nederlandse vertalingen of het publiceren van bruikbare unlockhandleidingen. We hebben een aantal mensen die een bovengemiddelde bijdrage hebben geleverd aan het ontstaan en de groei van iPhoneclub daarom een toepasselijk kadootje gestuurd.

We hopen nog lange tijd door te kunnen gaan met jullie om van deze website en community iets moois te maken. Namens ons bedankt voor jullie enthousiasme!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2012, 23:16
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.