Amazon omzeilt App Store: Kindle nu als web-app beschikbaar

Amazon omzeilt Apples beleid over in-app aankopen waar Apple zelf winst op pakt en lanceert haar eigen boekendienst Kindle in een eigen webapplicatie. Je kan boeken lezen en kopen met de Amazon Kindle Cloud Reader.

Amazon Kindle Cloud Reader StoreOp de dag dat Apple een rechtszaak tegen zich krijgt aangespannen om de prijzen in iBooks, deelt consumentensite en boekengigant Amazon nog een dreun uit aan het App Store-beleid van Apple. Amazon omzeilt Apple’s wens om alle betalingsverkeer in applicaties via de App Store te laten verlopen zodat Apple zelf dertig procent op de transacties pakt. Ze lanceerden zojuist een webapplicatie waarin boeken kunnen worden gekocht en gelezen.

De webapplicatie is te openen in Safari op het webadres read.amazon.com. Daar kom je binnen in je eigen bibliotheek van boeken die je op Amazon hebt gekocht. Als je nog geen boeken hebt, kan je met de knop rechtsboven in beeld naar de Kindle Store gaan.

In die verzorgde online winkel met goede zoekfunctie kunnen boeken gekocht worden aan de hand van Amazons 1-click betalingssysteem. Door op de Buy-knop te drukken, opent er een nieuw tabblad in de browser in de weblayout van Amazon en kun je kiezen of je de download wilt installeren op de Kindle Cloud Reader of de iPad. Het voordeel van het boek afleveren op de Cloud Reader, is dat je het ook meteen kan lezen op andere platformen die de Kindle Cloud Reader ondersteunen. Vooralsnog zijn dat Google Chrome en Safari voor de Mac en pc.

Amazon Kindle Cloud Reader screenshot

De Kindle Cloud Reader zelf leest helaas niet zo prettig als iBooks. Je kan navigeren door op het beeld te drukken of het boek doorbladeren via een scrollbalk onderin, maar leuke opsmuk als een bladzijde optillen kan niet. Instellingen die gemaakt kunnen worden zijn de lettergrootte veranderen en de achtergrondkleur (wit, sepia of zwart) aanpassen.

Een nadeel van een boek lezen in de Kindle webapplicatie is dat je altijd de adresbalk van de browser in beeld ziet. Een groot voordeel is dat je een boekenwinkel bij de hand hebt die bol staat van de Engelstalige boeken. Afhankelijk van het land, zijn er bijna een miljoen boekentitels te verkrijgen in de Kindle Store. Ook het aanbod in Nederland overtreft het aanbod in iBooks ruimschoots. Voor wie eraan gewend is geraakt boeken te kopen en te lezen op de iPad, heeft Amazon een bijna onmisbare infrastructuur aangelegd.

Directe link: Amazon Kindle Cloud Reader

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 13:48
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.