Reacties voor: MyWi: internetten op je iPad via de dataverbinding van je iPhone (review, jailbreak)

Als je overal wilt kunnen internetten, dan zou je eigenlijk voor de iPad 3G moeten gaan. Maar wat als je dat te duur vindt, geen zin hebt om je simkaart te verknippen of het niet handig vindt dat je met dualsim (een tweede simkaart op hetzelfde abonnement) slechts één apparaat tegelijk kan gebruiken? Dan is […]
Job l'Amie - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Voor mij zeker een applicatie om te proberen!

  2. Heb zelf een simlockvrije IPHONE 3G waarmee thetering met m’n macbook mogelijk is. Kan dat dan ook met de ipad? Iemand hier al ervaring mee?

  3. Heb je het artikel hierboven wel gelezen? (zucht)

  4. @macmeggelen: Hoe Heb je dat voor elkaar gekregen? tetheren met een simlock vrije iphone op je MacBook Ik heb gelezen dat je dan moet downgraden naar 3.0. maar ik had ergens anders gelezen dat het met 3.1.3 wel mogelijk was als je een simlockvrije iphone had.?

  5. nadeelig voor je batterij… tsja…
    Je iphone helemaal leeg trekken is inderdaad geen goed idee, maar als je boven de 20% blijft is er niks nadeeligs aan. Zo kun je al het gebruik van de apparaten wel slecht voor de batterij noemen.

    Het gebruik van de 3g modem in de duurdere variant iPad zou je ook slecht voor de iPad batterij kunnen noemen in vergelijking met de WiFi versie.

  6. Gebruik MyWi al weer een tijdje op mijn iPhone en moet zeggen het werkt goed en is eenvoudig in de bediening. Zit nu in Duitsland en zit op een Edge netwerk, dus geen 3G, eN het werkt ook redelijk snel.

  7. Dit werkt geweldig. Ik ging laatst naar Belgie met de trein en kon dus het hele stuk naar de belgische grens lekker Internetten op me Ipad. [van 3G/GPRS naar wifi] Geniaal ik red met 3G 2Mbit!!!

    Je kunt de Iphone zelf locken en internet blijft werken.

    Sorry maar deze app krijgt een 10. Dat de iphone batterij sneller opgaat is niet de schuld van de app en WEP lijkt me goed genoeg om hier en daar te tetheren.
    Daarbij is dit het ultieme alternatief voor een dure ipad en duur (extra)3g abo. [Terwijl je al 1 hebt op je iphone]

  8. @Sven:
    Heb ook een iPhone 3G simlock vrij met KPN.. kan ook gewoon op FW 3.1.3 tetheren.. niets loos.. kijk maar in de iphone wiki

  9. Ik heb MyWi er eergisteren op gezet. Is wel wat buggy, het kostte me 10 pogingen om een Rock Id aan te maken.

    Ik denk toch dat ik voor een MiFi ga.

  10. Klinkt erg interessant. Heb zelf een Blackberry, is daarvoor iets vergelijkbaars verkrijgbaar?

  11. Kan dit ook voor op de iPod touch 2G? 😛

  12. Er was toch een manier om tethering aan te
    krijgen zonder jailbreak? Iets stond me bij van een bestandje wat je moest kopiëren naar je iPhone…

  13. @macmeggelen

    Er staat in het bericht dat de iPad niet over bluetooth kan internetten. En de tethering mogelijkheid voor de iPhone is via usb of bluetooth. Dus dat gaat niet werken. Alleen met een wifi access point. Ik wilde nooit mijn iPhone jailbreaken maar nu wordt het toch wel heel aantrekkelijk. Ik vind de abonnementen die ik tot nu toe heb gezien erg duur voor de iPad 3G. Waarom kunnen ze niet gewoon een data abonnement net als bij mobiele telefoons voor €10,- per maand. En ik wil ook best €15,- betalen en dat de iPad goedkoper is of omdat het meer data gebruikt. Maar de iPad gebruikt toch geen 150% meer data? Of een tweejarig contract is ook best. Maar rare bedragen per dag of 250 mb of zo is gewoon heel raar.

  14. Leuk voor in de auto. De iPhone hangt dan toch aan de gecombineerde laad/audio-kabel. Kennen de kids lekker mee Internetten op de tweede iPhone en iPad.

  15. Gisterenavond dit alles geinstalleerd en het werkt super in combinatie met mijn ipad.

    echt een aanrader.

  16. Ik gebruik het all wat langer en het gaat heerlijk 🙂

  17. Ik gebruik Joikuspot op m’n oude N95 met sim only Flex. 5 euro per maand met 15 euro beltegoed en bovendien onberkt houdbaar en ook in buitenland te gebruiken. Jammer dat t-
    mobile dit abbo niet meer heeft. Hopelijk nog wel te verlengen! Joikuspot werkt probleemloos en zo heb ik gelijk een bestemming voor m’n oude n95. Nu nog een kleine 4 weken wachten op m’n i-pad….

  18. ‘of het niet handig vindt dat je met dualsim (een tweede simkaart op hetzelfde abonnement) slechts één apparaat tegelijk kan gebruiken?’

    Is dat echt zo? Dat is redelijk jammer dan. Je wil beide apparaten natuurlijk tegelijkertijd aan hebben kunnen staan.

  19. Origineel geplaatst door Nr|Five
    Er was toch een manier om tethering aan te
    krijgen zonder jailbreak? Iets stond me bij van een bestandje wat je moest kopiëren naar je iPhone…

    dit heb ik ook geprobeerd via het ipc forum. Het werkt niet, maar ik kan nergens achterhalen waarom niet (ik heb de nieuwste softwareversie op m’n iPhone en een simlockvrije iPhone).

  20. Weet iemand of je MyWi ook kan gebruiken met de eerste generatie iphone?

  21. heeft iemand hem al werkend op iphone os 4.0 jailbreak met cydia ?

  22. Betaal ik hier door niet meer met tmbolie

    Heb Abbo i-300 meqt iphone3gs dus ook met internet onbeperkt

    Maar ik heb wel eens behoort dat dit extra in rekening word gebracht?

  23. @Heijtink:
    Je kunt voor je iPad 3G een prepaid Vodafone pakken, elke maand via sms of internet de Zorgeloos Internet Blox aanzetten voor 9,95 en je kunt onbeperkt (fair use policy) internetten op je iPad zonder vast contract. Alleen even eenmalig de sim bijknippen en klaar. Snelheid tot 3,6 Mbit/sec.

  24. @Dave: Ik denk het wel maar dan wel uber traag angezien het 2G netwerk niet zo snel is

  25. Wel even opletten dat je de Wi-Fi op je iPhone aan moet zetten. Ik ging er van uit dat MyFi dat zelf deed en het duurde even voordat ik er achter kwam dat dat dus niet zo is…

  26. Even een vraag ik heb iphone 3g,als ik een nieuwe iphone koop kan ik mywi mee nemen naar mijn nieuwe iphone 4g??of moet ik weer betalen.Graag een antwoord aub.

  27. Leuke maar beetje korte review. Mis alleen een beetje de ervaringen waar het product om draait: het opzetten van het wifi netwerkje. Ik lees een hoop achtergrond informatie over verouderde encrytie, batterij verbruik, jailbreak en prijs maar nergens vind ik een beoordeling van de software op zich. Werkt het allemaal, is er nog snelheidsverlies t.o.v. 3G verbinding, kan je meerdere apparaten koppelen, kan je een printer koppelen, bestander uitwisselen???. Dat soort zaken. Zou dat nog verwerkt kunnen worden?

  28. hoi ipadclub xDDD

    ik heb een vraagje, ik heb dus een ipad meegenomen uit de states en ook gelijk even een external batterij voor mn iphone…ik was dit van plan maar nu kom ik thuis en doet mywi het niet! hier baal ik van natuurlijk. Voordat ik weg ging deed hij het altijd prima als ik probeerde bij mn laptop maar nu krijg ik hem niet meer aangeslingerd
    ik krijg een error voor soft restard ik heb google ookal doorgespit maar kom er niet achter…heb al vaak gereboot en opnieuwe geinstalleerd en dan reboot weer installeren maar help niet

    any fix?

  29. sorry voor die 2de bericht maar ik kijk nu even in sbsettings en zie ik dat wifi icoontje steeds rood worden :/

  30. Robbert zei op 9 mei 2010 om 21:33
    sorry voor die 2de bericht maar ik kijk nu even in sbsettings en zie ik dat wifi icoontje steeds rood worden :/

    Je moet wifi aanzetten.moet groen zijn.Of je gaat hier naar toe http://support.rockyourphone.com/

  31. Snap dat hele gedoe met Tetheren vanaf je iPhone niet.
    iPhone kan toch gewoon alles wat je iPad kan?
    Ik heb beiden en als ik op pad ben en heb ff snel wat info nodig, dan voldoet mn iPhone….

  32. Werkt perfect!

  33. Origineel geplaatst door Nimbus
    Snap dat hele gedoe met Tetheren vanaf je iPhone niet. iPhone kan toch gewoon alles wat je iPad kan? Ik heb beiden en als ik op pad ben en heb ff snel wat info nodig, dan voldoet mn iPhone….

    Waarom heb je dan beide?

  34. Ik heb een Huawei E5830 MIFI routertje, ding is superklein en internetten gaat nog sneller dan 3G op m’n iPhone. Net terug uit Spanje, ideaal ding gewoon om mee te nemen. Kan er met meerdere apparaten op connecten, uitwisselen. Ben wel blij met de oplossing, wil liever niet meer jailbreaken.

  35. @Juppe…. Nou kijk. Lig nu lekker ff op de bank en dan gaat het bekijken van mijn mail, het reageren op jouw reactie waarom mensen en een iPhone en een iPad hebben toch een stuk eenvoudige op een iPad.
    Toch wel apart dat Juppe zich afvraagt waarom het grote machtige Apple deze twee devices heeft ontwikkeld…
    FYI: gebruik de iPad ook ‘on the road’ en dan zorg ik of dat ik WiFi beschikbaar heb of… Dan maar niet.
    Als ik nl. Online wil met mn iPad had ik wel een 3G gekocht… Snappie… Juppe…

  36. @Nimbus:
    “Dan maar niet….”. Dan is het toch handig om te kunnen tetheren?.. Snappie… Nimbus…

  37. @Juppe…. Dan heb ik mn iPhone toch? Je snapt het niet he Juppe. Kijk anders ff op www. Apple.nl! Kan je van alles vinden over deze producten…

  38. @ Nimbus en Juppe: het lijkt me dat het vervolgen van deze discussie hier geen zin heeft…

    @ Robbert: Dat was precies het probleem dat ik ook had, omdat mijn Wi-Fi uit stond en ik niet wist dat je die zelf moet aanzetten. MyWi werkt sindsdien uitstekend!
    (maar zuipt inderdaad snel je batterijen leeg).

  39. Leuke, maar korte review. Ben het met WvB22 eens.

    Off-topic: Daarnaast las ik op de reviewers site:

    http://joblamie.wordpress.com/2010/01/31/apple-ipad-een-grote-teleurstelling-dacht-het-niet/

    Afwezigheid flash: Ja jammer, maar BOEIEND! Flash wordt nog maar ZO weinig toegepast en terecht. Het is zo 2004. Ik denk dat 95% procent van het internet zonder flash is

    Ehm… ?

  40. Ik ben in het bezit van de Ipad en een HTC hd 2 telefoon,

    nu heb ik een IPAD wifi en geen 3g, doormiddel van de WIFI router in de HTC HD2, kan ik deze telefoon als router instellen.

    Dit programma’tje zit in veel windows mobile telefoons en is dus voor deze gebruikers een ware toevoeging!

  41. Mijn iPhone wordt altijd heel erg heet,
    Iemand anders ook last van?

  42. Ik gebruik MyFi regelmatig en herken veel van de review. Ik vind het een ideale app voor bij m’n iPad zonder 3G, ook tetheteren met de laptop lukt prima. Wel is de snelheid wat matig, maar met een beetje geduld werkt alles prima.

    @Nathan: Mijn iPhone wordt ook warm.

  43. @Robbert
    Heb hetzelfde probleem gehad. Met de melding cannot enable…
    Oplossing : Instellingen->algemeen->stel opnieuw in ->herstel netwerkinstellingen.

  44. Kost dit tetheren geen extra geld, ik heb een abonnement van HI bij mn iPhone, niet dat ik straks een rekening heb van een paar 100 euro?

  45. Origineel geplaatst door Kees
    Kost dit tetheren geen extra geld, ik heb een abonnement van HI bij mn iPhone, niet dat ik straks een rekening heb van een paar 100 euro?

    Officieel mag je, het abonnement van je mobiele internet niet gebruiken op een ander device dan je telefoon.

    Als je een HI internet onbeperkt heb dan heb je te maken met een Fair Use Policy, je krijgt een waarschuwing wanneer je 10x meer gebruikt dan gemiddelde.
    ik kreeg deze waarschuwing bij 3,5 gb.

    Je kan dus je abonnement, er op afstemmen zodat dit tetheren minder geld kost.

  46. ik gebruik mywi dagelijks icm de ipad maar heb nofg een mophie juize pack(extra accu) hij houd het de hele dag vol.
    is dat dan toch slecht voor de accu?

  47. ik gebruik mywi dagelijks icm de ipad maar heb nofg een mophie juize pack(extra accu) hij houd het de hele dag vol.
    is dat dan toch slecht voor de accuduur op dat moment of de levensduur van de accu?

  48. Ik snap er niets van. MyWi werkt prima als ik via de iPhone internet op de MacBook, maar als ik het via de iPad probeer werkt het niet.

    Ik kan wel connecten met het ingestelde MyWi netwerk (WiFi icoontje staat ook linksboven in scherm iPad) maar zodra ik Safari of Mail open krijg ik steeds het signaal dat er geen verbinding met internet is. Komt iemand anders dit probleem bekend voor?

  49. Het is me gelukt en het werkt perfect!!

  50. Het aankopen van de app “MyWi” via Cydia, hoe zit het met betalen? is er een paypal of iDeaal mogelijkheid of slechts alleen creditcards?

  51. Origineel geplaatst door nick
    Even een vraag ik heb iphone 3g,als ik een nieuwe iphone koop kan ik mywi mee nemen naar mijn nieuwe iphone 4g??of moet ik weer betalen.Graag een antwoord aub.

    Je kunt MyWi gewoon meenemen naar je volgende iPhone. Dit is te lezen op de supportpagina van de ontwikkelaar, derde vraag van boven in de Top Asked Questions.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.