Linkedin Microsoft

Microsoft Movies & TV-app komt mogelijk naar je iPhone en iPad

Microsoft is vastbesloten al zijn software ook voor iOS beschikbaar te maken. Zo ook de Movies & TV-app. Als we de geruchten mogen geloven komt er binnen afzienbare tijd een app beschikbaar voor iPhones en iPads.

Sinds Microsoft zich gerealiseerd heeft dat Windows Mobile een mislukking was, heeft het zijn mobiele strategie over een andere boeg gegooid. In plaats van een eigen mobiel ecosysteem, maakt het gewoon apps voor andermans besturingssystemen. Zodoende zijn de Edge en Launcher-apps al naar iOS gekomen. Nu komt mogelijk ook de Movies & TV-app naar iOS.

Microsoft Movies & TV

Anno 2018 is het mogelijk om naar zo’n beetje elk Android- of iOS-apparaat over te schakelen en bijna alle software van Microsoft gewoon te gebruiken. Denk niet alleen aan Edge of Launcher, maar ook aan Microsoft Office. Er ontbreken ook nog wat apps, waaronder een Movies & TV-app.

Dat is de dienst waarmee Microsoft, net als Apple dat bijvoorbeeld via iTunes doet, films en series verkoopt. Microsoft schijnt ervan overtuigd te zijn dat het een goede strategie is om een iOS-app hiervoor uit te brengen. Op die manier kunnen mensen die nu twijfelen over de aanschaf van een film of serie omdat ze een iOS-apparaat hebben, mogelijk toch overstag gaan.

Microsoft Films & TV

Overigens is er ook nog het verhaal dat Microsoft zich binnenkort bij Movies Anywhere voegt. Dat is een initiatief waarbij mensen content die ze in verschillende digitale winkels hebben gekocht kunnen kijken waar ze maar willen. Dus een film die in Google Play gekocht is, kan ook binnen iTunes bekeken worden.

Geen einde aan
Mocht Microsoft daadwerkelijk met de app komen, dan onderstreept dat een eerdere belofte van de onderneming. De Windows-fabrikant trok vorig jaar nog de stekker uit zijn muziekdienst, wat tot speculatie leidde dat zoiets ook te gebeuren zou staan met de Movies & TV-dienst. Microsoft vond het destijds zelfs nodig om een officieel statement te maken en te benadrukken dat het toegewijd bleef aan de dienst. Een app naar iOS en Android brengen, past wel binnen die lijn.

Hoe goed de dienst van Microsoft loopt is niet bekend. Daar zijn helaas geen cijfers over bekend. Van Apple weten we dat deels: iTunes boekt meer dan acht miljard dollar aan omzet per kwartaal. Vermoedelijk haalt Microsoft dat soort cijfers bij lange na niet met zijn Movies & TV-dienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2018, 18:15
Bron Bron Windows Central
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, televisie
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.