Belkin Boost powerbank

Belkin maakt eerste MFi-powerbank met Lightning-poort

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er dan een MFi-gecertificeerde powerbank die je kan opladen met een Lightning-connector. Je hoeft dus niet langer twee kabels mee te nemen als je ook soms je powerbank wil kunnen opladen.
Jim Pedd - · Laatst bijgewerkt:

Het blijft een dingetje. Als je een powerbank meeneemt, kun je die vaak niet opladen met de Lightning-kabel van je iPhone. Dat is onhandig, want je moet dan een extra kabeltje meenemen om je powerbank van stroom te voorzien. Belkin maakt daar nu een einde aan en komt met de eerste via Apples MFi-programma goedgekeurde powerbank mét Lightning-ingang. Apple maakte het al in 2014 mogelijk om producten met Lightning-aansluiting te voorzien van MFi-keurmerk, maar Belkin is nu de eerste die een concreet product op de markt brengt. Er waren al langer Lightning-powerbanks maar die hadden geen stempeltje van Apple.

Update juli 2019: De lader is inmiddels ook verkrijgbaar in Nederland, onder andere bij Coolblue:

Belkin Boost Charge

De nieuwe powerbank van Belkin biedt een capaciteit van 10.000 mAh. Je zou je iPhone dus enkele keren helemaal moeten kunnen opladen met het apparaatje. Verder zitten er twee USB Type-A ingangen ingebouwd; eentje heeft een ingang van 2,4 Ampère en de ander van 1 Ampère. Hoe snel je telefoon oplaadt hangt af van de ingang die je kiest.

Dergelijke zaken zijn natuurlijk vrij normaal voor een powerbank. Minder normaal aan dit specifieke product, overigens de Belkin Boost Charge Power Bank 10K genaamd, is de ingebouwde Lightning-ingang die door Apple zelf goedgekeurd is. Vermoedelijk heeft dat ook meteen zijn weerslag gehad op het prijskaartje.

Belkin Boost Charge Power Bank 10K

Momenteel is de Belkin Boost Charge Power Bank 10K alleen in de Verenigde Staten te koop en kost deze een behoorlijk forse 59,99 dollar. Omgerekend is dat zo’n 53 euro, maar daar zullen nog allerlei belastingen bovenop komen. Ter vergelijking: soortgelijke powerbanks gaan ook voor twee tientjes over de toonbank. Dan mis je echter wel de Lightning-connector.

De verwachting is dat de Belkin Boost Charge Power Bank 10K binnenkort ook naar Europa komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.