Tim Cook bij CNBC

Tim Cook: ‘Overheid functioneert totaal niet’

Tim Cook vertelt in het tweede deel van het CNBC-interview over zijn inspiratiebronnen, het feit dat de overheid totaal niet functioneert en de wereld verbeteren.

Het tweede deel van CNBC’s interview met Tim Cook is vannacht uitgezonden op de Amerikaanse tv-stations. Terwijl het eerste deel vooral ging over de kwartaalcijfers en de reactie van Wall Street daarop, is het tweede deel een stuk persoonlijker. Cook sprak over het feit dat Apple de wereld wil verbeteren met mooie producten en welke personen hij bewondert.

Tim Cook bij CNBC

Dat laatste weten we overigens al: Cook is een enorme bewonderaar van Dr. Martin Luther King Jr. en Robert F. Kennedy. Ook was Steve Jobs van grote invloed op de manier waarop Cook nu werkt. “Ik heb enorm veel liefde en respect voor Steve”, zei Cook. “Er is nooit iemand geweest zoals hij.”

‘Wereld beter maken met producten’

Ook legde de CEO uit, dat het doel van Apple is om producten te maken die de wereld verbeteren. Vooral als ze mensen de mogelijkheid geven om iets te doen, waar ze voorheen niet toe in staat waren. Cook wees er bijvoorbeeld op dat een iPad mensen met autisme de mogelijkheid kan geven om zich te uiten. Dat thema was laatst al te zien in een reclamefilmpje.

‘Eerlijk zakendoen’

Cook noemde ook hoe iPads kunnen helpen in het onderwijs, bij het creëren van kunst en om te zorgen dat mensen met elkaar in contact blijven, bijvoorbeeld via FaceTime. Apple’s ethos is erop gericht om zaken te doen op een manier die eerlijk en correct is. Daarbij wees Cook op de activiteiten op het gebied van mensenrechten, privacy en milieu. Over de overheid had Cook weinig positiefs te zeggen: hij vindt dat de Amerikaanse regering “totaal niet functioneert”. Daardoor moeten individuen zelf het heft in eigen hand nemen en kiezen voor dingen waar ze in geloven. Die reactie kwam op de vraag wat Cook denkt over presidentskandidaten zoals Donald Trump en Bernie Sanders. De eerste wil dat Apple producten alleen nog in de VS maakt, terwijl de tweede vindt dat bedrijven Amerika kapotmaken.

Het tweede deel van het interview is te zien op de site van CNBC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 9:23
Categorie Apple
Onderwerpen interview, overheid, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.