iTunes Replay: Apple’s plannen voor streaming video in iTunes

Apple heeft plannen om een streaming videodienst te lanceren met de naam iTunes Replay. Daarmee heb je een groter aanbod films en tv-series tot je beschikking op draagbare apparaten zoals de iPhone en iPod touch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunesApple heeft plannen om iTunes-films als streaming video beschikbaar te stellen aan gebruikers. De dienst iTunes Replay bespaart harddiskruimte en zorgt er ook voor dat je veel meer films tot je beschikking hebt op apparaten met internettoegang, zoals de iPhone en iPod touch. De verwachting is dat Apple de functie in een volgende subversie van iTunes 8 (dus 8.x) gaat invoeren, maar heeft nog geen officiële mededelingen gedaan. Een insider uit de filmindustrie heeft tegenover CNET bevestigd dat de plannen er wel degelijk zijn. De verzameling films- en tv-series blijft op de server van Apple staan en gebruikers kunnen naar wens een stream opvragen.

De dienst is mogelijk omdat bandbreedte steeds goedkoper wordt. Tegelijk worden terabyte-harddisks ook steeds goedkoper, maar die laten mensen liever thuis staan. Op mobiele apparaten is altijd tekort aan voldoende opslagruimte voor films en bovendien moet Apple de films toch al zelf opslaan op een server. Maar er zitten kosten aan vast: niet alleen voor het opslaan, maar ook de licentiekosten van de filmmaatschappijen en tv-producenten.

Voor Apple biedt het streamen van iTunes-content misschien ook nog voordelen omdat discussies over FairPlay gemakkelijker worden. Inhoud kan platformonafhankelijk worden afgespeeld. Maar er zit voor Apple ook een risico aan: alles wat je op de computer kunt afspelen kun je ook (eventueel met speciale software) opslaan.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2009, 14:05
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.