iPhone-oplichter iPhonenow voor het gerecht

De iPhone-oplichter van iPhonenow is eindelijk in de kraag gevat en moet voor de rechtbank verschijnen. Maar in de zaak van iPhonehelpdesk is er nog steeds geen voortgang.

iphone_nowNa de affaire rond iPhonehelpdesk is het stil geworden: de dader is nog steeds niet in de kraag gevat en oplichters moeten tegenwoordig wat meer moeite doen om goedgelovige consumenten voor de gek te houden. In Canada speelde een halfjaar geleden een soortgelijk geval, waar we destijds nog over hebben geschreven: iPhonenow.ca. Ook daar moesten mensen geld naar een webshop sturen, waarbij ze nooit hun telefoon ontvingen. De Vancouver Sun schrijft over de rechtszaak die gisteren plaatsvond in Vancouver, waar een zekere Scott Byers (ook bekend als Joshua Trousdale) terecht moest staan.

De man werd eerder deze maand gearresteerd en zit sindsdien vast. Byers werd een paar jaar geleden ook al veroordeeld wegens een soortgelijk vergrijp, waarbij hij geld voor Playstation 2’s incaseeerde maar de gameconsoles niet leverde.

Hiphone met Bluetooth headset

Nog steeds de behoefte om opgelicht te worden? Probeer het eens met een ongeloofwaardige iPhone-aanbieding op Marktplaats of kijk naar deze waanzinnige aanbieding die tipgeefster Olga ons toestuurde: een Hiphone met Bluetooth headset van Nokia voor €149. De Hiphone lijkt zo sterk op de echte iPhone, dat de verkoper er blijkbaar maar vanuit ging dat hij net zo goed een foto van de iPhone kon gebruiken. Toch zullen er altijd mensen zijn, die tegen beter weten in wel vertrouwen hebben in een handelaar die in één moeite iPhones, flatscreen-tv’s, vergaderzalen en hostingpakketten aanbiedt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2008, 11:06
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.