iPhone had bijna Telepod, Mobi, Tripod of iPad geheten

Apple heeft de namen Tripod, Telepod, Mobi en iPad overwegen als alternatieven voor de naam iPhone. Dit vertelt voormalig advertentie-topman Ken Segall.

iPhoneDe naam ‘iPhone’ leek vanzelfsprekend voor Apple’s eerste smartphone in 2007, maar Apple heeft ook de nodige alternatieven overwogen. Volgens voormalig Apple advertentie-topman Ken Segall zijn ook de namen ‘Telepod’, ‘Mobi’, ‘Tripod’ en zelfs ‘iPad’ als mogelijke alternatieve namen voor de iPhone voorbij gekomen. Iedere naam sloeg op een andere manier op de iPhone: Telepod beschreef de belfunctie en combineerde deze met met de toen populaire iPod, terwijl Tripod de drie basisfuncties van de iPhone benoemde: bellen, internetten en media afspelen.


Mobi heeft een wat minder specifieke koppeling met de iPhone. Deze naam zou enkel een korte variant van het woord ‘Mobile’ zijn, waardoor de naam persoonlijkheid leek te hebben en creativiteit zou uitstralen.

iPad lijkt nu misschien niet meer gepast, maar toentertijd zou de naam wellicht net zo logisch zijn geweest voor een apparaat met een touchscreen. Daarnaast werkte Apple aan de iPad voor de iPhone, als we een oud interview met Steve Jobs mogen geloven.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z52l2WxK4WQ

Hoewel Apple uiteindelijk voor de naam ‘iPhone’ is gegaan, zagen we Tripod in de uiteindelijke presentatie wel terug: toen gebruikte Steve de functies ‘telefoon’, ‘iPod’ en ‘internetapparaat’ om uit te leggen wat de iPhone eigenlijk was.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Segall vertelde afgelopen maand al kort over de mogelijke iPhone-namen in Amsterdam, maar ging nu pas dieper in op de alternatieve namen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 maart 2013 om 10:29
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.