iPhone 8 met edge-scherm

‘Bij iPhone 8 zijn draadloze oplader en USB-C-kabel niet standaard meegeleverd’

Bij de iPhone 8 krijgt je geen draadloze oplader of USB-C-kabel meegeleverd. Je zult ze los moeten aanschaffen.

De geruchtenmolen rondom de iPhone 8 gaat ook in het weekend gewoon door. Volgens de doorgaans betrouwbare Japanse website Macotakara gaat Apple bij de iPhone 8 een losse draadloze oplader meeleveren. Verder zit er geen koptelefoonadapter en ook geen USB-C-kabel in de doos.

iPhone 8 met edge-scherm

Geen USB-C-kabel bij iPhone 8

Nu Apple steeds meer overstapt op USB-C-aansluitingen op MacBooks rijst de vraag: hoe lang gaan ze nog USB-A-naar-Lightning-kabels meeleveren? Ooit komt er een moment dat ze de overstap naar USB-C-kabels moeten maken. Maar bij de iPhone 8 is dat nog niet het geval, denken de bronnen in de productieketen. Een USB-C-naar-Lightning-kabel zal voorlopig een optioneel accessoire blijven, dat je los zult moeten aanschaffen als je je via de USB-C-poorten van de nieuwe MacBooks wilt opladen. Het zou geen logische keuze zijn, want normale Lightning-kabels hebben de meeste mensen nog genoeg liggen, terwijl eentje met USB-C-aansluiting echt iets toevoegt, zeker gezien de richting die Apple op wil met de poorten op MacBooks.

Lightning-kabel USB-C

Apple gaat volgens de bronnen ook geen 3,5mm-koptelefoonadapter meeleveren, zoals ze bij de iPhone 7 deden. Nu er genoeg keuze is uit draadloze oordopjes vindt Apple het waarschijnlijk niet meer nodig om mee te leveren.

Apple Watch lader

Draadloze oplader wordt los accessoire

Er is nog meer teleurstellend nieuws, als de geruchten van Macotakara kloppen. Bij de iPhone 8 (of wordt het de iPhone X?) krijg je de mogelijkheid om draadloos op te laden, maar de benodigde oplader zit niet in de doos. Je zult het apart moeten aanschaffen.

Het draadloos opladen zal niet een ingebouwde functie zijn, maar een apart accessoire gebaseerd op de technologie van Luxshare. Dit is een Chinees bedrijf dat eerder al in de geruchten opdook als leverancier van de draadloze laadtechnologie voor de Apple Watch. Als de geruchten kloppen zullen de iPhones niet echt draadloos op afstand op te laden zijn, maar gaat het om een contact-gebaseerde manier van inductieladen, zoals al bij de Apple Watch het geval is. Het lijkt ook op de Qi-technologie die je bijvoorbeeld in de Samsung Fast Charge-laders vindt. De Qi-laders van de nieuwste generatie kunnen een vermogen van 15 Watt leveren.

Eerder werd gesproken over technologie van Energous. Zij zouden een deal hebben gesloten met Apple om de draadloze laadtechnologie voor de iPhone 8 te leveren. Maar zeker is dat niet. Apple heeft een reeks patenten die erop wijzen dat ze liever in eigen huis ontwikkelde technologie willen gebruiken.

De geruchten rondom het draadloos opladen blijven nogal tegenstrijdig. Er werd namelijk ook gesproken over een samenwerking met MediaTek, Foxconn, Pegatron of Lite-On Semiconductor voor het leveren van de draadloze oplaadmodules.

Drie nieuwe modellen
Ook op algemeen vlak is er geen gebrek aan geruchten, maar lijken de bronnen het niet met elkaar eens. Apple zou drie nieuwe iPhones willen maken in 2017, waaronder de gebruikelijke afmetingen van 4,7-inch en 5,5-inch. Daarnaast zou er een compleet nieuw 5-inch model bij komen, met OLED-scherm en glazen behuizing. Volgens Macotakara krijgt alleen het OLED-model een glazen behuizing en draadloos opladen. Dat wijkt af van beweringen van Ming-Chi Kuo en Nikkei, die beide beweren dat alle iPhone-modellen in 2017 draadloos opladen en een glazen behuizing krijgen. Volgens Apple-toeleverancier Catcher Technology heeft ook maar één van de nieuwe iPhones een glazen behuizing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2017, 20:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.