iKids week 7: Mijn Eerste app, Fiete en Dr. Panda’s Restaurant 2

In deze Kids lees je over de leuke opvolg-apps van Dr. Panda's Restaurant , Mijn Eerste App Vliegveld en de nieuwe levels van Fiete de matroos.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

dr panda'sTotaal nieuwe apps zijn leuk, maar favoriete apps die een opvolger uitbrengen helemaal. Niks blijers dan een kind dat ergens fan van is en ontdekt dat er nog een app is om mee te spelen, met allemaal nieuwe spelletjes. Alle apps in deze iKids behoren tot dit genre. Oude bekenden in een nieuw jasje. Zo bespreken we vandaag de vervolgverhalen van de grappige matroos Fiete, een groep dieren die een vliegveld bestuurt en een bekende panda die kinderen leert koken.

Dr. Panda’s Restaurant 2

Ouders die vaker de iKids lezen zullen Dr. Panda wel kennen: een goedlachse panda met een serie populaire apps in de App Store. Dr. Panda’s Restaurant is een applicatie waarin kinderen kennismaken met het koken van recepten en het reilen en zeilen in de keuken van een restaurant. Nu heeft deze app een opvolger gekregen, waarin kinderen ditmaal zelf mogen bepalen wat ze koken. Het is dus niet langer nodig om een recept strikt volgens het boekje te bereiden: je gooit simpelweg in de pan of in de oven wat je zelf lekker lijkt. Daarbij kun je kiezen uit twintig ingrediënten en allerlei verschillende kooktechnieken, van snijden en koken tot wokken en frituren. Daarna kunnen kinderen hun creaties aan de gasten in het restaurant serveren, en kijken wat hun reactie is. De app is echt bedoeld om te experimenteren, dus er worden geen scores bijgehouden en er is geen maximale bereidingstijd. Geestig: voor vegetarische kinderen is er een aparte speelmodus.

Downloaden: Dr. Panda’s Restaurant 2 (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

dr panda

Mijn Eerste App – Vol. 3 Vliegveld

Mijn Eerste app is onderdeel van een serie leuke apps voor jonge kinderen van twee tot 5 jaar. Deze versie speelt zich op een vliegveld af waar zowel de luchthaven als de vliegtuigen worden bemand door vrolijk getekende dieren. In de app kunnen kinderen van alles doen: plaatje met zoek de verschillen bekijken, puzzels maken, flipperkast spelen en objecten in elkaar zetten. De spelletjes hebben vaak meerdere spelmanieren en moeilijkheidniveaus, waardoor kinderen de applicatie langer leuk zullen blijven vinden. Niet zelden zijn kinder-apps die minder spellen aanbieden duurder dan dit, en ook nog minder leuk geïllustreerd. Een aanrader dus. Laat je niet afschrikken door de Engelse tekst in de App Store, want de applicatie maakt nergens gebruik van tekst.

Downloaden: Mijn Eerste App -Vol. 3 Vliegveld (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Fiete

De mooie apps van Fiete bestaan al langer, maar zijn nu geüpdatet met nieuwe levels. Een mooie gelegenheid om ze hier eens te bespreken. De Fiete apps kenmerken zich door een aangename tekenstijl en rustgevende kleuren en geluiden. Hier vind je geen zenuwachtige deuntjes en felle snelle kleuren zoals in sommige andere kinder-apps. De originele Fiete-applicatie is een interactief plaatjesboek, Fiete Match is een soort memory-spel waarvoor je voornamelijk je geheugen en gevoel voor logica nodig hebt. Fiete zelf is een sympathieke kerel die vaak grappige dingen doet, zoals in slaap vallen als je te lang over een beurt doet of naar een spinnetje kijken dat voor zijn neus hangt. Hij is een matroos met wie je samen op pad gaat. De apps zien er prachtig uit en zijn populair, dus absoluut een kijkje waard.

Downloaden: Fiete (€2,69, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Fiete Match (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

fiete

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.