iculture-vandaag
iCulture Vandaag
flintcenter

iCulture Vandaag: dit was maandag 1 september 2014

Vandaag op iCulture: hints die uit de uitnodiging van 9 september zijn af te lezen, een mogelijk lek in iCloud en meer accessoires dan apps.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

flintcenterBij sommige artikelen hebben we tijdens het schrijven al dolle pret. Vandaag was dat het artikel over de hints die je uit de aankondiging van 9 september kunt aflezen. Toen we de afbeelding van de uitnodiging zagen, dachten we aanvankelijk: nee, daar zitten geen hints in verstopt. Maar hoe langer we keken, hoe meer we zagen: een sinusvorm, een hart, een vinger… en ja, ook een Apple-logo, die we uit baldadigheid toch maar aan het eind van de lijst hebben opgenomen. Het is een lijst geworden met een knipoog. Wie liever serieus nieuws leest, kon terecht bij een reeks andere nieuwtjes, van iCloud-hack tot Plane Finder-app.

Nieuws

Apps

  • Met de app van Plane Finder kijk je terug in de tijd.
  • Met de app PLUX moeten winkels interessanter worden. Ze willen de strijd aangaan met de online winkels.

Accessoires

  • De JUMP Cable combineert een oplaadkabel en een reservebatterij, zodat je ze altijd allebei op zak hebt.
  • Sluit een iPhone aan op de OpenMix en je krijgt meteen een mooie compacte autiomixer.
  • Als Apple geen smartring uitbrengt, doet MOTA dat wel. De MOTA SmartRing toont notificaties en berichten van allerlei apps.
  • De Yohann-dock houdt je iPad stijlvol in balans.

Rubrieken

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Aplos for Twitter app iPhone

  • Niet elke camera-app op iPhone voegt echt iets toe aan het al zo grote bestaande arsenaal. Fivid kan razendsnel beginnen met filmen en laat je filters kiezen terwijl je filmt. Een andere aardigheid is dat je een waterpas in beeld kan houden om je horizon recht te krijgen – maar die blijft bij ons wel in beeld staan als de foto is gemaakt. Alleen als je nog geen andere uitgebreide video editor hebt.
  • (afgebeeld) Nieuwe Twitter-apps, die zie je niet vaak meer. Dat komt vooral omdat Twitter ontwikkelaars geen volledige vrijheid meer geeft en dat zie je bij Aplos for Twitter. De app ontbreekt het aan een gespreksweergave, privéberichten en pushnotificaties. Oei. Wel leuk: thema’s en de mogelijkheid om lekker veel links te openen die je daarna leest.
  • Een nieuw fotomagazine voor de iPhone en iPad van Nederlandse makelij: vandaag kwam het eerste digitale nummer van CloseUp uit. Ontwikkelaar Ron Oostveen geeft toe dat er nog genoeg te verbeteren is, zoals de nieuwsfeed en de downloadsnelheid. Ook de vormgeving, wat ons betreft. Misschien op tijd bijgeschaafd voor het tweede nummer halverwege september?
  • Vorige week kon je deze app gratis downloaden en als je dat hebt gedaan, ben je nu spekkoper. PDF Forms is bijgewerkt naar versie 3.0 en die geeft de app een scanfunctie en een nieuwe toolbar voor aantekeningen maken.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2014, 23:56
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.