HyperDrive USB-C-hub en Qi-lader voor MacBook.

Deze USB-C-hub is tegelijkertijd een draadloze oplader

De HyperDrive USB-C is een hub voor je MacBook, die je ook kunt gebruiken om je iPhone draadloos op te laden. De hub is geschikt voor de Qi-standaard en heeft allerlei extra aansluitingen.

Met deze hub voor je MacBook kun je zowel je iPhone draadloos opladen als allerlei accessoires aansluiten op je MacBook. De hub van HyperDrive met ingebouwde Qi-lader werkt voor zowel je iPhone 8 als iPhone X en is tegelijkertijd ook een houder waar je je iPhone rechtop in kunt zetten.

HyperDrive USB-C hub met Qi-lader

HyperDrive heeft al diverse USB-C-hubs in het assortiment, waaronder de SOLO-hub die voor ongeveer €90 te koop is. Ditzelfde bedrijf zoekt nu via Kickstarter naar geldschieters voor de nieuwe USB-C-hub met Qi-lader. Deze houder combineert dus alle handige poorten van de bestaande USB-C-hubs en voegt daar een draadloze oplader aan toe.

De hub is voorzien van meerdere aansluitingen. Het gaat om drie USB 3.1-poorten, een HDMI-aansluiting, een SD- en micro SD-kaart-ingang en USB-C met 60W Power Delivery, waardoor je er tegelijkertijd je MacBook mee kunt opladen. Ook heeft de hub een ingebouwde Gigabit Ethernet-aansluiting, zodat je ook bedraad kunt internetten. De hub vervangt dus allerlei adapters die je normaal gesproken nodig hebt voor al deze aansluitingen. Je verbindt de hub via een enkele USB-C-poort aan je MacBook.

Behalve het hub-gedeelte, gebruik je de bovenkant om je iPhone draadloos via Qi op te laden. De lader ondersteunt draadloos opladen tot maximaal 7,5W op de iPhone 8 en iPhone X. Dat betekent dus dat je je iPhone sneller draadloos kunt opladen dan met de standaard meegeleverde stekker van 5W. De HyperDrive ondersteunt ook draadloos opladen met 10W en 15W, maar hier heb je in de praktijk niks aan omdat de iPhone dit niet ondersteunt. Volgens de makers wordt een iPhone X binnen 3 uur draadloos opgeladen. Je kunt de lader rechtop plaatsen, zodat je je iPhone ook tegelijkertijd kunt gebruiken terwijl hij draadloos oplaadt.

HyperDrive Qi-lader en USB-C-hub.

De HyperDrive is via Kickstarter te bestellen voor een prijs vanaf $99 (ongeveer €81). Het streefbedrag van $100.000 is al ruimschoots gehaald, want de makers hebben al ruim $250.000 opgehaald. Volgens de planning worden de eerste exemplaren in mei van dit jaar verstuurd.

Met dank aan iCulture-lezer Rinne

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 8 deals

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.