Gerucht: iPad 3 op 24 februari, verjaardag van Steve Jobs

Volgens Aziatische bronnen gaat Apple de iPad 3 aankondigen op 24 februari, de verjaardag van Steve Jobs.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-2Volgens een gerucht uit Azië zou Apple van plan zijn om de derde generatie iPad aan te kondigen op 24 februari, de verjaardag van Apple-medeoprichter Steve Jobs. Het is onduidelijk of het een wilde gok is, of dat er werkelijk aanwijzingen aan ten grondslag liggen.


Het gaat namelijk om een via-via-verhaal, dat Focus Taiwan heeft opgepikt van Economic Daily News, die het weer hebben gehoord van bronnen in de iPad-toeleveringsketen in Taiwan. Componentmakers moeten de komende weken stevig blijven doorwerken, ook tijdens feestdagen, om aan Apple’s gewenste deadline te kunnen voldoen. Bij de lancering zouden er 4 miljoen stuks op voorraad moeten zijn.

Medewerkers van Foxconn zouden slechts vijf dagen vrij kunnen krijgen. Bij Catcher Technology, waar behuizingen voor Apple worden gemaakt, moet overgewerkt worden. Hetzelfde geldt voor medewerkers van Simplo Technology (batterijen), Amer International Group (connectors) en Genius Electronic Optical (optische lenzen). Alle leveranciers zouden op scherp staan om de operatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vreemd gerucht of niet, het maakt wel weer duidelijk dat de fase van wilde geruchten (zie: de 5 fases van Apple-geruchten) is aangebroken. De website Stupid Apple Rumors, gespecialiseerd in het ontzenuwen van rare Apple-geruchten en een aanrader als je van debunking houdt, vond het de moeite waard om ook even te noemen, voorzien van een DOA-logo (‘Dead On Arrival’).

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 december 2011 om 16:52
Categorie├źn
Geruchten, iDevices

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.