Europese iPhone mogelijk niet via operators

Volgens een analist van Current Analysis is er kans dat Apple in Europa de iPhone buiten de operators om gaat aanbieden. De Europese operators zouden gefrustreerd zijn geraakt door de hoge eisen van Apple. Een simlockvrije oplossing is goed nieuws voor ons, maar heeft ook minder handige consequenties.

coverflow.jpgOp internet circuleren geluiden dat de Europese mobiele operators behoorlijk gefrustreerd zijn geraakt van het arrogante gedrag van Apple. Avi Greengart van Current Analysis zegt dat daardoor de kans bestaat dat Apple de iPhone in Europa niet via operators gaat aanbieden.

Enerzijds is dat slecht nieuws, want het betekent dat we de iPhone niet met flinke korting bij een abonnement kunnen aanschaffen. Anderzijds is het ook goed nieuws, want je zit niet vast aan één operator en de iPhone zal ook simlockvrij moeten zijn. Verschillende operators zijn volgens Greengart al vrijwel zeker dat ze de iPhone niet gaan aanbieden. Mocht er toch een Europese operator komen, dan zou Orange volgens Greengart de beste keuze zijn omdat zij een behoorlijke Europese dekking hebben, ook met EDGE. Mocht dat zo zijn, dan valt Nederland nogal buiten de boot: niet alleen staat Orange op het punt om aan T-Mobile verkocht te worden, maar het ontbreekt bij ons ook aan een EDGE-netwerk.

Voor Apple levert een operator-loze lancering in Europa nog wel wat andere problemen op: er schijnen namelijk nogal wat functies in te zitten (zoals de visual voicemail) die eisen aan de technische infrastructuur van de operator stellen. Apple zou dan een externe partner moeten zoeken om toch alle functies aan te kunnen bieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2007, 20:00
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.