Enorme groei in mobiel Hotmail-gebruik dankzij iOS 5

Volgens Microsoft is Hotmail op 2 miljoen iPhones ingesteld sinds de uitkomst van iOS 5. Het is in de nieuwe versie van iOS makkelijker om je account in te stellen.

Hotmail iOS Sinds de lancering van iOS 5 is het makkelijker om een Hotmail-account in te stellen. De maildienst verschijnt nu tussen de standaard voorgedefinieerde accounts die je kunt toevoegen wanneer je een mailadres aan iOS 5 toevoegt. Met positieve gevolgen voor de maildienst: volgens Microsoft hebben in totaal twee miljoen gebruikers Hotmail ingesteld met iOS 5. Per dag zouden honderdduizend Hotmail-gebruikers hun account op iOS 5 instellen.

Volgens Microsoft heeft 40 procent van de Hotmail-gebruikers met iOS 5 een iPhone 4. 24 procent zou een iPhone 4S gebruiken en de helft daarvan is in het bezit van een iPhone 3GS. Wanneer je op iOS 4 Hotmail wilde instellen met een iPhone, iPad of iPod touch, dan moest je dit doen via Exchange. Wat je hierbij moest invullen was een stuk minder voor de hand liggend dan bij de nieuwe optie, die je gewoon je Hotmail-accountinformatie laat invullen.

Je stelt je Hotmail-account in door naar het Instellingen-scherm van je iPhone te gaan. Hier druk je op ‘E-mail, contacten, agenda’s’, waarna je naar ‘Voeg account toe…’ gaat. Hier kun je Hotmail selecteren uit de te gebruiken maildiensten.

Hotmail iOS grafiek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 12:41
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, ios 5, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.