Wattpad nu met offline bibliotheek op iPhone en iPad

Boekenapp Wattpad voor iPhone en iPad laat je offline boeken en verhalen lezen. Ook handig: reacties plaats je nu direct in de tekst.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

boekenEr bestaan gelukkig ook bibliotheken waar je niet muisstil hoeft te zijn. Integendeel: bij Wattpad is het juist de bedoeling dat je met andere lezers van boeken en verhalen in discussie gaat. In de app vind je veel verhalen van amateurschrijvers, maar ook boeken uit rechtenvrije archieven. Vorig jaar schreven we voor het eerst over Wattpad; nu is de app geüpdatet met twee belangrijke nieuwe functies. Je hebt geen internetverbinding meer nodig om boeken te lezen en het is voortaan ook mogelijk om middenin de tekst van een boek of verhaal een reactie te plaatsen.

Daarmee is het sociale aspect van de app flink uitgebreid. Nu hoef je immers niet meer het boek te verlaten om jouw gedachtes erover te delen, maar kun je jouw mening meteen in de tekst zetten. Of je nu op een mooie zin stuit, het plot ongeloofwaardig acht of struikelt over de zinsbouw: voortaan kun je het direct kwijt. Aangezien veel geschreven verhalen in Wattpad onderdeel uitmaken van een serie kunnen reacties van lezers zelfs de wendingen in het volgende hoofdstuk bepalen. Dat je teksten nu offline kunt lezen maakt Wattpad een stuk geschikter om rustig in een verhaal te duiken. Als je in de trein zit te lezen en de verbinding valt weg word jij bijvoorbeeld niet gestoord. De wereldwijde verspreiding van de applicatie speelde een belangrijke rol in het ontwikkelen van offline lezen. Nu Wattpad op zoveel plekken ter wereld wordt gebruikt is het essentieel dat mensen op plekken met slechte of geen internetverbinding ook kunnen lezen, aldus de ontwikkelaar tegen Techcrunch.

commentreacties

In Wattpad kun je dus verhalen van andere schrijvers op de voet volgen, maar ook zelf verhalen schrijven. Als je je abonneert op een verhaal dat nog wordt uitgebreid of bijgeschaafd door de auteur, blijf je daarvan op de hoogte in de app. Als je besluit om zelf in de virtuele pen te klimmen kunnen anderen zich weer abonneren op jouw schrijfsels. Als gebruiker zie je in de nieuwsfeed wanneer een nieuw hoofdstuk beschikbaar is, maar sinds een eerdere update ook aanbevelingen die zijn gebaseerd op de boeken die je eerder las of beoordelingen van die mensen die jij volgt. Wattpad heeft naar eigen zeggen momenteel 20 miljoen gebruikers.

Downloaden: Wattpad (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:21
Onderwerpen boeken, verhalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.