Reacties voor: Apple werkt aan iPhone-patch voor wintertijdbug

Apple heeft een oplossing voor het wekkerprobleem van de iPhone op de plank liggen. Vorige week bleek in Australië dat de wekker een uur te vroeg afgaat.
Lees het complete artikel → Apple werkt aan iPhone-patch voor wintertijdbug
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Nabeiheidssensor? Dat is toch gefixd in 4.1? Nog mensen die daar last van hebben?

  2. De bug zal er volgens mij in Nederland niet zijn. Volgens mij had het te maken met de een aanpassing in de DST in Australie.

  3. Snel leeglopende batterijen. Dat ze dat maar snel fixen. Mijne is momenteel binnen, probleem met wifi en batterij op minder dan een halve dag leeg bij niet gebruik!

    Hopelijk heb ik binnen de 2 weken nieuws.

  4. @alpaca: Jup, ik zet soms nog per ongeluk mijn microfoon uit tijdens een gesprek

  5. Hebben er dan nog zoveel mensen probeem met de batterij? Ik had 3 weken geleden een batterij die snel leegging, heb een restore gedaan, nu is het opgelost! Ik doe nu makkelijk 2 dagen met mijn iphone fw 4.1, bij normaal gebruik. Wat ervoor een halve dag was.. :s!

  6. ik wacht nog steeds tot die problemen met wifi zijn op gelost baterij geen probleem bij mij

  7. Origineel geplaatst door Dieter
    Snel leeglopende batterijen. Dat ze dat maar snel fixen. Mijne is momenteel binnen, probleem met wifi en batterij op minder dan een halve dag leeg bij niet gebruik!Hopelijk heb ik binnen de 2 weken nieuws.

    Heb je misschien exchange aanstaan? Ik zou dat dan instellen dat hij om de 15 minuten gegevens ophaalt. Dit was bij mij heet oorzaak van leeglopende batterij.

  8. Ik heb dit weekend nog een bug ontdekt, ik kreeg op hetzelfde moment een herinnering van de kalender en een alarm die was ingesteld. Ik kon mijn alarmsignaal niet meer uitzetten en moest mijn toestel heropstarten.

  9. nabijheidssensor heb ik soms last van, tot nu toe 2 keer voorgekomen ofzo.

  10. patch is puur voor je ruikt het al jb 4.1 die van geohot limerain je apple is niet dom iedereen voor de gek houden

  11. Hopelijk komt er geen (snelle) update naar 4.1.1, zodat limera1n ook niet meer werkt.
    Er zullen namelijk nog genoeg mensen zijn die hun iPhone nog moeten updaten naar 4.1 voor jailbreak.

  12. @tico:
    Wat een kromme zin is dat zeg, gebruik eens wat leestekens.
    En daarnaast zal Apple toch echt met de nodige features moeten komen als ze een nieuwe patch releasen anders blijft iedereen lekker op de huidige jailbreak versie. Dus ze zullen nu heus niet om de haverklap nieuwe patches uitbrengen.

  13. Origineel geplaatst door Staminos
    Origineel geplaatst door DieterSnel leeglopende batterijen. Dat ze dat maar snel fixen. Mijne is momenteel binnen, probleem met wifi en batterij op minder dan een halve dag leeg bij niet gebruik!Hopelijk heb ik binnen de 2 weken nieuws.Heb je misschien exchange aanstaan? Ik zou dat dan instellen dat hij om de 15 minuten gegevens ophaalt. Dit was bij mij heet oorzaak van leeglopende batterij.

    Inderdaad. Ik heb dit al vaker gehoord. Wat ook wel wil helpen, is het volledige exchange profiel weg te gooien en opnieuw te definiëren. Om een of andere magische reden werkt het dan wel goed.

  14. Origineel geplaatst door tico: patch is puur voor je ruikt het al jb 4.1 die van geohot limerain je apple is niet dom iedereen voor de gek houden

    En in het Nederlands?

  15. Dat is mooi, ik woon namelijk in Australie en ik ondervond dit probleem dus, waardoor ik al om 5 uur wakker werd i.p.v. 6. Kom maar op met die update!

  16. Vorige week zondag werd de bug ontdekt in Australië, waar de bevolking de klok al een uur achteruit heeft gezet.

    Dat lijkt me niet correct. Het is “spring forward, fall backward”. Met andere woorden: de klok gaat in de lente een uur vooruit, en in de herfst een uur achteruit. Ik mag aannemen dat dat in Oz hetzelfde werkt als bij ons?

  17. Origineel geplaatst door tico
    voor je ruikt het al jb 4.1 die van geohot limerain je apple is niet dom iedereen voor de gek houden

    Misschien hoofdletters en punten gebruiken? Leest wel lekker weg namelijk.

  18. Ik heb hotmail Exchange via push in gebruik. Via 2g(gprs) is mijn batterij binnen een paar uurtjes leeg en de iPhone is dan een beetje warm. Via 3G(umts) gaat het wel goed. Maar ja tmobile dus vaak 2g… Dus push maar uit gezet…
    Meer mensen dit?

  19. Fijn zeg, maar als je jb niet meer werkt ben je toch weer te laat wakker 

  20. Ach, zo worden je agenda afspraken ook 6 uur terug gezet als je opeens van tijdszone verandert. Trouwens mocht je iphone 4 in een andere vochtigheidszone en temperatuurzone komen dan zegt hij automatisch dat hij gekoppeld is aan bijv een wekkerradio of dergelijke. Dan werken meteen je interne boxen niet meer.

  21. In Australie is het nu lente….ik neem aan dat ze de klok daar een uur vooruit gezet hebben…..

    Wij zetten straks de klok een uur terug…

    Je weet wel: spring ahead, fall back….

  22. Origineel geplaatst door Staminos
    Origineel geplaatst door DieterSnel leeglopende batterijen. Dat ze dat maar snel fixen. Mijne is momenteel binnen, probleem met wifi en batterij op minder dan een halve dag leeg bij niet gebruik!Hopelijk heb ik binnen de 2 weken nieuws.Heb je misschien exchange aanstaan? Ik zou dat dan instellen dat hij om de 15 minuten gegevens ophaalt. Dit was bij mij heet oorzaak van leeglopende batterij.

    Onzin, je hebt blijkbaar geen idee hoe pushmail werkt.

  23. Tja. Als de wekker een uur eerder afgaat, kun je wel een uur langer met je iPhone spelen…… Maar dan haat de batterij oom weer sneller leeg… hmmmm keuzes keuzes. Heeft iemand overigens last va slechte gps ontvangst na laatste update. Navigon was bij een ritje breda-Antwerpen centrum op de snelweg wel toen keer signaal kwijt. En zo nog wat voorbeelden.

  24. Ik heb het ook al 2 maal ondervonden; m’n klok ineens een uurtje terug…

  25. @ Dieter: welke problemen heb jij juist met je wi-fi??
    @Dieter:

  26. Ik had 2 weken geleden last van een iPhone die zelf de tijd veranderde… Had de wekker om 7 uur gezet, en toen ik wakker werd was het half 9 en stond m’n iPhone-tijd op kwart voor 6… toen tijd maar handmatig ingesteld i.p.v automatisch.

  27. Of er in mijn geval nu sprake is van die wintertijd-bug weet ik niet, maar sinds de laatste update heb ik enorm veel gedoe met syncen tussen Outlook en mijn iPhone 3Gs. Afspraken en herinneringen in BEIDE agenda’s veranderen van tijd. Ik heb nog niet kunnen ontdekken wat het patroon is in de wijzigingen. Ben maar gestopt met syncen en denk dat ik de laatste update maar moet verwijderen ofzo. De verschillen kunnen soms namelijk wel 2 uur zijn. Dat is in de wachtkamer van de tandarts best lang. En zonde van je tijd.

  28. Ale da die patch maar snel komt, nu loopt mijn wekker een uur later af dan normaal…. want normaal is 2 uur (in de huidige situatie 3 uur en de zomertijd). dus mijn wekker liep af om 6 uur 30 terwijl dat ding ingesteld was om, om 5uur 30 af te lopen….

  29. Ja, slecht dat ze die patch niet direct uitbrengen wanneer het probleem geconstateerd wordt. Zuur voor alle mensen die morgen naar hun werk moeten, afhankelijk zijn van een repeterende wekker en niet de hele dag iPhoneClub en andere iPhone-sites af struinen.

    Info: de repeterende wekker gaat, na de wisseling naar de wintertijd, EEN UUR TE LAAT af. Stel dus je wekker een uur éérder in (en niet later, zoals hierboven staat).

  30. Is er een gratis alternatief wekker programma?
    Ik heb er ook last van, en gebruik de telefoon ook altijd als wekker.

  31. Wintertijd op een iphone4 werkt bij mij NIET…en de wekkers werken al helemaal niet meer…die gaan (nadat i kwintertijd handmatig een uur terug heb gezet) gewoon uur te laat af. Niets helpt: herstarten niet, wekkers eruit gooien en nieuwe instellen….het blijft ellende.

  32. Dit schijnt voorlopig de oplossing te zijn:

    “zoals hier eerder als eens vermeld.
    Zet inderdaad tijdzone in op Algiers, Algerije en dat werk perfect! thanx voor de simpele oplossing dan :p Dan werkt de wekker wel (als herhaling opstaat)”

    Maar ik heb het nog niet uit geprobeerd.

  33. Bij mij doet de wekker het niet meer als ik hem op herhaal zet. Dat wordt dus elke dag opnieuw aanzetten…… ;-(

  34. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Dit schijnt voorlopig de oplossing te zijn:“zoals hier eerder als eens vermeld.Zet inderdaad tijdzone in op Algiers, Algerije en dat werk perfect! thanx voor de simpele oplossing dan :p Dan werkt de wekker wel (als herhaling opstaat)”Maar ik heb het nog niet uit geprobeerd.

    De wekker zal idd om de goede tijd afgaan, maar alle afspraken in je agena kloppen dan niet meer.

  35. Die algiers methode lost het repeterende wekker probleem niet op bij mij. Ik vind het een beetje stom om de wekker een uur eerder in te stellen. Apple maakt een mooi apparaat maar iets simpels als een wekker instellen…..ho maar. Valt me toch tegen. Zeker als je de feature elke dag gebruikt. Eigenlijk is de klok (wekker) mijn meest gebruikte APP. en die doet niet wat ie beloofd. Op tijd wakker maken!

  36. Kan iemand mij uit leggen Hoe je die Algiers kiest?
    Ik heb al bij de landen instelling gekeken maar kan dat land niet eens vinden.

  37. @Dieter: Denk niet dat dat significant anders gaat worden. Dit hoort helaas momenteel nog bij smartphones. Hier is hij ook makkelijk binnen een paar uur leeg te krijgen met actief surfen.

  38. Mijn wintertijd wekker probleem is als volgt opgelost:
    Je moet je iphone rebooten. Dit doe je door de ronde knop voorop én de uitzet knop boven op tegelijk in te drukken en vast te houden tòt je het apple logo ziet. Wachten tot hij weer opstart en klaar! Je wekker doet het weer okè.

  39. Slechte zaak voor een high tech smartphone…
    Ik ga alle opties uitproberen die hier boven staan.
    Ben benieuwd.

  40. bug op te lossen door wekker in te stellen op “nooit” herhalen of “alle dagen” (daadwerkelijk alle dagen aanvinken) in dit geval pakt hij de tijd van het toestel. en let hij niet op winter/zomer-tijden.

  41. Origineel geplaatst door Brit
    Mijn wintertijd wekker probleem is als volgt opgelost:Je moet je iphone rebooten. Dit doe je door de ronde knop voorop én de uitzet knop boven op tegelijk in te drukken en vast te houden tòt je het apple logo ziet. Wachten tot hij weer opstart en klaar! Je wekker doet het weer okè.

    Als je de wekker instelt zonder dagen, loopt hij op tijd af.

    Zogauw je maar 1 dag instelt, dan is het weer foute boel. Dat rebooten verhelpt het probleem dus niet. Ik vrees dat jij vergeten bent de dag in te stellen.

    Nu maar afwachten op een echte oplossing 🙁

  42. Apple had al lang met een debug kunnen/moeten komen!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.