Apple TV 3e generatie

Apple stopt definitief met Apple TV 3

Apple stopt definitief met de derde generatie Apple TV. Dat blijkt uit een e-mail aan medewerkers en in de online store is de ATV3 ook verdwenen.

Apple verkoopt niet langer de derde generatie Apple TV. Pagina’s op de website verwijzen nu door naar de Apple TV 4. In een e-mail aan medewerkers en educatieve instellingen bevestigt Apple dat het apparaat niet langer verkocht zal worden. Externe winkeliers kunnen geen nieuwe voorraad bestellen, maar kunnen hun resterende exemplaren nog wel gewoon verkopen.

Apple TV 3e generatie

Apple TV 3: 2012-2016

Sinds een jaar is de vierde generatie Apple TV verkrijgbaar, met een eigen App Store en Remote. Wel was je de Apple TV 3 nog verkrijgbaar als goedkoper alternatief voor mensen die alleen content willen streamen of genoeg hebben aan het standaard aanbod van kanalen. De Apple TV verscheen in maart 2012 met ondersteuning voor 1080p en een snellere processor ten opzichte van de tweede generatie. De derde generatie was echter niet meer te jailbreaken. Een jaar later bracht Apple een iets vernieuwde derde generatie uit met een hernieuwd ontworpen Cortex-A8 processor. Afgelopen september waren er al aanwijzingen dat Apple het oudere model wilde uitfaseren. In de fysieke Apple Stores was de Apple TV 3 toen al niet meer verkrijgbaar.

De ATV3 is uit het tijdperk na ‘Steve’
Het is eigenlijk gek om je te realiseren dat de Apple TV 3 op de markt kwam en daarna jarenlang werd verkocht, terwijl voormalig CEO Steve Jobs al was overleden (we herdenken vandaag zijn vijfde sterfdag). Hij zou vlak voor zijn dood nog hebben gewerkt aan een televisietoestel, waarvan we nog steeds niet weten of Apple er iets mee gaat doen.

Het is dan ook onduidelijk of Jobs destijds werkte aan de vierde generatie Apple TV, die uiteindelijk in het najaar van 2015 verscheen. Deze heeft ondersteuning voor Siri, werkt met apps en draait op een compleet nieuw besturingssysteem, tvOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2016, 9:30
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.