Apple ontwikkelt eigen streaming muziekdienst, aldus WSJ en NYT

Apple gaat een streaming muziekdienst uitbrengen, waarschijnlijk gratis op basis van reclame. De muziekdienst komt als losse app op iPhone en iPad beschikbaar, vergelijkbaar met Spotify en Pandora. Dat zeggen Wall Street Journal en New York Times.

iphone iluvApple is bezig een eigen streaming muziekdienst te ontwikkelen, waarmee het kan concurerren met Pandora-internetradio. Dat zegt de Wall Street Journal, die afgaat op welingelichte bronnen. Even later sloot de New York Times zich aan bij het gerucht: zij citeren drie mensen die gebriefd zijn over de plannen van Apple. De dienst zal waarschijnlijk via een app aangeboden worden en werkt op alle Apple-producten, inclusief Mac, iPhone en iPad.

Mogelijk werkt het ook op Windows-pc’s. In ieder geval is het gekoppeld aan je iTunes Store-account en maakt het gebruik van de Genius-functie in iTunes. Apple is recent gesprekken begonnen met platenlabels. Het kan daarom nog maanden duren voordat er een Spotify-achtige dienst beschikbaar komt, zo zeggen de bronnen van WSJ. Tijdens de presentatie van 12 september zullen we er hoogstwaarschijnlijk dan ook niets van horen.

Een Spotify-achtige dienst is iets wat Apple al eens eerder heeft overwogen, maar er toch vanaf zag. Gebruikers zouden daarbij een onbeperkte hoeveelheid muziek kunnen huren voor een vast maandbedrag. Deze keer zouden de plannen echter serieuzer zijn. Bij het luisteren naar muziek krijg je advertenties te horen, net als bij Pandora. Bij Apple zijn ze echter afkomstig van het iAd-platform. Pandora heeft te maken met tarieven die door de overheid zijn opgesteld, terwijl Apple van plan is om zelf licentie-afspraken met muziekmaatschappijen te sluiten. Dat zou ertoe kunnen leiden dat de streaming muziek gratis te beluisteren is en volledig gefinancierd wordt door reclame. Net als de Wall Street Journal denkt de New York Times dat de introductie van de muziekdienst wel eens maanden op zich kan laten wachten.

In de praktijk zou de dienst eruit kunnen zien als een voorgeïnstalleerde app op iPhone en iPad. Aan de hand van je iTunes-account wordt gekeken wat je muzieksmaak is. Je krijgt daarna muziek te horen die in jouw straatje past.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 8:41
Categorieën Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, muziek, pandora, spotify

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.