Apple boekt jaaromzet van minstens 2 miljard euro in Benelux

Apple boekt in de Benelux minstens 2 miljard euro omzet. Dat blijkt uit een vacaturetekst van Apple voor een financial controller voor de Benelux. Maar de omzet van de Apple Store Amsterdam zou veel hoger moeten liggen.

apple store amsterdamApple heeft jaarlijks een omzet van tenminste 2,5 miljard dollar (1,95 miljard euro) in de Benelux. Het is voor het eerst dat cijfers over de Benelux bekend worden gemaakt in een offiële tekst van Apple, want in jaarverslagen wordt omzet nooit per regio of land uitgesplitst. Wel maakt Apple cijfers bekend voor heel Europa: zo werd in 2012 een netto-omzet van 36 miljard dollar geboekt. Het bedrag van 2,5 miljard dollar blijkt uit een vacaturetekst van Apple, waarin ze zoeken naar een financial controller voor de BNL-regio.


In de vacaturetekst is te lezen:

…the ongoing success of Apple’s $2.5b+ business in the BNL region (Belgium, Netherlands and Luxembourg) across its diverse channel partners and three countries.

De tekst verwijst naar eigen omzet en verkoop via externe retailers, zoals APR’s en shops in winkels als Dixons. Onduidelijk is of de omzet van de Apple Store in Amsterdam wordt meegerekend, omdat die formeel nu nog wordt aangestuurd vanuit Engeland.

Gisteren schreven we dat de gemiddelde Apple Store een omzet boekt van 13,1 miljoen dollar, waarbij ook relatief kleine Apple Stores in Amerikaanse winkelcentra meetellen. Omdat de Apple Store aan het Leidseplein veel groter is dan de gemiddelde Apple Store en een relatief grote regio bedient, zou de omzet daar veel hoger dan 13,1 miljoen dollar moeten liggen. Ter vergelijking: de relatief kleine Apple Store in Palo Alto boekt een omzet van 1 miljoen dollar per dag, meldt Emerce, die de vacaturetekst ontdekte.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.