Simlockvrije 16GB iPhone 3G uit Zwitserland: €568

In Zwitserland kun je behalve bij Swisscom ook de iPhone 3G bij Orange kopen. Daarbij moet je achteraf de simlock laten verwijderen, maar de prijs en moeite zijn het eigenlijk niet waard.

iPhone Zwitserland OrangeWe wisten al dat de iPhone 3G in Zwitserland goedkoop én simlockvrij zou moeten zijn. De Duitse website iPhoneblog.de schrijft echter over de ervaringen bij het kopen van een simlockvrije iPhone 3G via Orange. Die kost iets meer geld (geen €385 maar €568 voor het 16GB-exemplaar) en je moet er ook wel moeite voor doen. Via een Zwitserse vriendin lukte het, na drie mislukte pogingen in andere steden, om in het dorpje Thun een witte 16GB iPhone 3G te kopen. De verkoopster vroeg nog wel, waarom iemand zoveel geld voor een mobiele telefoon zou uitgeven.

Na een aantal telefoontjes in de winkel lukte het om duidelijk te maken dat de simlock moest worden verwijderd. Het duurt nog ongeveer 3 weken voordat de aanvraag daarvoor is verwerkt. Gelukkig ging het allemaal veel sneller: de gekochte iPhone was na 8 dagen en 5 minuten rondklikken in iTunes te gebruiken met elke simkaart. Ook de update naar firmware 2.1 verliep zonder problemen.

Wat het verhaal echter wel duidelijk maakt is dat je wel heel veel vrije tijd, reiskosten, doorzettingsvermogen en Zwitserse vrienden moet hebben om aan het avontuur te beginnen. Je hebt uiteindelijk wel een simlockvrije iPhone, maar voor een prijs die maar een paar tientjes goedkoper is dan de Belgische iPhone en de simlockvrije, geïmporteerde toestellen die je in Nederland koopt.

Via: iPhoneblog.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2008, 21:30
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.