Timbuktu: eerste magazine voor kinderen op de iPad

Het eerste magazine voor kinderen op de iPad heet Timbuktu. De gratis te downloaden applicatie met het eerste nummer bevat allerlei verhalen over dingen die te maken hebben met ijs.

Timbuktu kindermagazine voor iPadAan het begin van deze maand is het eerste nummer van Timbuktu uitgebracht. Timbuktu is het eerste iPad-magazine speciaal ontworpen voor kinderen. De verhalen erin zijn een soort interactieve tekeningen en houden het midden tussen nieuws, educatie en entertainment. Het Engelstalige ‘blad’ ademt een frisse, enigszins minimalistische stijl, maar toch zijn de kunstwerkjes erin gemaakt door verschillende ontwerpers uit New Delhi, Berlijn, Parijs, San Francisco, Milaan en Barcelona.


Het magazine voor de iPad is uitgegeven door een Italiaans bedrijf, onder leiding van hoofdredactrice Elena Favilli. Zij en andere auteurs praten in een video over het blad. In het filmpje zijn ook beelden van de app zelf te zien, al hoef je het niet te schuwen om zelf het eerste nummer ook zelf te bekijken op de iPad. Nr 1, ‘The Ice Issue’, is namelijk gratis te downloaden uit de Apple App Store. Het is nog niet bekend wat het volgende nummer kost en wanneer die uitkomt.

Downloaden: Timbuktu (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 april 2011 om 16:53
Categorieën
Kiosk, Nieuws
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.