Koninginnedag op de iPhone: alle feesten in één app

Met de nieuwe app Koninginnedag kun je alle feesten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en andere grote steden bekijken. Je ziet op basis van GPS waar de feesten zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

koninginnedag 2011De Nederlandse ontwikkelaar van Shoudio zag een gat in de markt: er is nog geen applicatie voor Koninginnedag, waar je alle informatie over feesten, optredens en andere evenementen kunt vinden. De app bevat informatie over de populairste plekken om Koninginnedag te vieren, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda, Tilburg en Dordrecht. Tot en met Koninginnedag zal de app dagelijks een update krijgen, zodat de informatie altijd actueel is. Na installatie druk je op de knop Sync om de gegevens voor de eerste keer op te halen.


Ook daarna kun je steeds op Sync drukken om de lijst met feesten en evenementen te verversen. Bij elke party kun je de sfeer checken door de ‘Nearby Tweets’ te bekijken.

koninginnedag iphoneEigenlijk is het vreemd dat er nog geen echte Koniginnedag-app beschikbaar was op de iPhone. De eerder gelanceerde app Nach Mobiel richt zich alleen op de feesten in Den Haag. Bij deze nieuwe app is geprobeerd zoveel mogelijk leuke extra’s erin te stoppen, zoals een foto- en videofeed, het Wilhelmus, het weerbericht van Buienradar en OV-informatie van de NS. Voor de foto’s is samengewerkt met Mobypicture: als je een foto uploadt met de juiste tag (#qday) verschijnt deze in de app. De app toont de feesten op basis van jouw huidige GPS-locatie, waarbij je ook kunt zien hoe ver je nog moet lopen. Bij elke locatie zie je start- en eindtijd van het betreffende feest en andere details.

De Koninginnedag-app is overigens ook heel goed te gebruiken door buitenlanders, die in Nederland op bezoek zijn om het feest mee te vieren en liever Engels lezen. Mochten ze moeite hebben met de tekst van het Wilhelmus, dan is ook daaraan gedacht: je kunt het volkslied vanuit de app afspelen. Dat alle informatie ook offline beschikbaar is, is niet alleen voor buitenlandse gasten handig; bij grote drukte zal de dekking van de mobiele netwerken niet overal optimaal zijn.

Downloaden: Koninginnedag 2011 (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.