StuntCopter: retrogame met een helicopter

Stunt Copter is een spelletje waarbij je een helicopter bedient en probeert om poppetjes op een hooiwagen te laten landen. Het originele Mac-spelletje uit 1987 is nu ook in een iPhone-versie verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

stuntcopterStunt Copter is een spelletje waarbij je een helicopter bedient en probeert om poppetjes op een hooiwagen te laten landen. De hooiwagen wordt voortgetrokken door een paard en beweegt, om de klus niet al te makkelijk te maken. Bij elke geslaagde landing verdien je punten. Wie de mannen, het paard of de koetsier om zeep brengt kan opnieuw beginnen.

Ontwikkelaar Nerdgames heeft een iPhone-versie van deze simpele Mac-game uitgebracht, die je met de accelerometer bedient. Oldschool Mac-gebruikers zullen de game nog wel kennen. Nerdgames heeft zich zo goed mogelijk aan het origineel uit 1987 gehouden, maar moest de code wel compleet herschrijven. De ontwikkelaar van de originele Macintosh-versie, Duane Blehm, is een paar jaar geleden overleden maar de code is nu in het publieke domein en door iedere ontwikkelaar te gebruiken. Het is jammer dat Nerdgames er nu geld voor vraagt.

Wil je eerst kijken of de game leuk genoeg is, dan is er een gratis Mac OS X-versie te vinden bij Antell Software.

Installeren: StuntCopter (€0,79)
Via: Touch Arcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:36
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.