RTL brengt iPad-applicatie RTL XL uit

RTL heeft de applicatie RTL XL gelanceerd, waarmee je (fragmenten) van RTL tv-programma's kunt terugkijken. Met de app heb je toegang tot 8 populaire programma's van RTL.

rtl xlRTL heeft een eigen iPad-applicatie gelanceerd. De app houdt je op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws van RTL Boulevard, het binnenlandse nieuws van Editie NL en de nieuwe verhalen van GTST. De iPad-applicatie RTL XL toont bij het opstarten een lijstje miniaturen onderin het scherm, met de verschillende programma’s. Je bladert naar het gewenste programma, bijvoorbeeld De TV Kantine, Koffietijd of Voetbal International. Tap je op een titel, dan krijg je de laatste uitzending te zien.

Bij programma’s zoals Editie NL heb je de keuze uit meerdere afleveringen. Je krijgt bij het afspelen van een aflevering eerst een reclamefilmpje te zien. Daarna speelt de video af. Het lijkt erop dat niet de volledige programma’s te zien zijn, want bijvoorbeeld bij de TV Kantine krijg je vier korte filmpjes te zien van bijna 9 minuten, afkomstig van de aflevering van 31 december. Prettig is wel, dat je ook vanuit het buitenland de filmpjes kunt zien, terwijl Uitzending Gemist checkt of je in het Nederland bent.

Het aanbod van beschikbare programma’s is momenteel beperkt tot 8 stuks. Echt compleet is de app daarmee niet. Je kunt op de iPad nog steeds beter naar rtlgemist.nl gaan.

Downloaden: RTL XL (gratis)

rtl xl tv-kantine  rtl xl programmalijst

Met dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2011, 8:42
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.