Prompt: servers via SSH beheren op je iPhone

Er zijn ontwikkelaars die een naam hoog te houden hebben. Dat bleek gisteren maar weer eens bij de lancering van de nieuwe app van Tapbots: mensen kopen de app bijna ongezien, omdat ze weten dat deze ontwikkelaar altijd goed werk levert. Op de Mac heeft ontwikkelaar Panic een soortgelijk imago. Ze maken al een aantal […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

prompt ipadEr zijn ontwikkelaars die een naam hoog te houden hebben. Dat bleek gisteren maar weer eens bij de lancering van de nieuwe app van Tapbots: mensen kopen de app bijna ongezien, omdat ze weten dat deze ontwikkelaar altijd goed werk levert. Op de Mac heeft ontwikkelaar Panic een soortgelijk imago. Ze maken al een aantal jaren software met een vaste schare fans. Transmit, Coda en Unison zijn applicaties die de meeste Mac-gebruikers wel kennen. De nieuwe app Prompt van Panic zal niet meteen bij iedereen een enthousiaste reactie veroorzaken, maar kan voor anderen extreem handig zijn: Panic is een SSH-app voor iPhone en iPad.

Met Prompt kun je via de commandoregel je servers en websites beheren. De app heeft geen fraaie grafische interface en het appicoontje ziet er ook wat primitief uit, maar dat zal de gebruikers niet stoppen om hier €3,99 voor neer te tellen. Met deze app kun je automatisch lokale servers laten herkennen met Bonjour. Bluetooth-toetsenborden worden ondersteund zodat je ook op de iPhone makkelijker wat lange commando’s kunt invoeren. De app bevat ook aanpasbare toetsen, zodat je veelgebruikte speciale tekens makkelijker invoert. En er zit een autocomplete-functie in zodat je commando’s met een paar toetsaanslagen kunt invoeren. Prompt is universeel, dus met één aankoop kun je vanaf iPhone en iPad je servers beheren.

Downloaden: Prompt (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 17:38
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.