Kaartspel Reiner Knizia’s Money tijdelijk gratis

Het kaartspel Money van Reiner Knizia is vandaag gratis. In het spel moet je gelijkgekleurde valuta verzamelen om het meeste geld bij elkaar te sprokkelen, maar er zijn talloze regels die er een diep spel van maken.

Reiner Knizia's Money voor iPadWie bekend is in de wereld van de bord- en kaartspellen, kan niet om de naam Reiner Knizia heen. De man bedacht tientallen analoge games die over de gehele wereld gespeeld worden. Een paar ervan zijn op de iPad te downloaden. En misschien wel de beste, Reiner Knizia’s Money, kan tijdelijk gratis uit de App Store gehaald worden.

In het kaartspel krijgt iedereen zes kaarten. Het is de bedoeling zoveel mogelijk geld met gelijkgekleurde kaarten binnen te halen. Echter zijn het de lage waardes 20 en 30 die voor bonuspunten zorgen in plaats van de verleidelijke kaarten met meer punten. De regels worden uitgelegd in de applicatie zelf, maar daar laat de laatste pagina van de regels het afweten. Irritant, want daarin zou de puntentelling moeten worden uitgelegd. Een YouTube-video van mugsywwiii laat zien hoe het originele spel werkt. De iPad-versie wijkt daar niet vanaf, al zijn de kleuren van de kaarten een stuk duidelijker.

Downloaden: Reiner Knizia’s Money (universele app, tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2011, 17:50
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.