GPS Mission maakt als eerste gebruik van Open Street Maps

GPS Mission is de eerste applicatie in de App Store die gebruik maakt van Open Street Maps. Het gaat om een locatiegebonden game, waarbij je in 50 landen wereldwijd missies kunt uitvoeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gps_missionEr zijn op dit moment meerdere projecten bezig om Open Street Maps op de iPhone beschikbaar te stellen. Wat nodig is, is een mapviewer waarmee je soepel over de kaart kunt bewegen, net als in de Google Maps-applicatie. Eén van de pogingen daartoe is RouteMe, dat behalve de open source-kaarten ook Microsoft VirtualEarth en CloudMade-kaarten ondersteunt. In de App Store is nu een locatiegebaseerde game verkrijgbaar die gebaseerd is op RouteMe en daarmee is het de eerste iPhone-applicatie die daadwerkelijk gebruik maakt van de kaarten uit het Open Street Maps-project.

GPS Mission is een game waarbij je gaat schatzoeken, missies moet oplossen en ook eigen missies kunt bedenken, die andere spelers moeten oplossen. Een soort geocaching, maar meer met een spelelement: zo is er een missie ’12 provinces 13 cities’ waarbij je alle provincies langsgaat en vanaf het centraal station in elke stad een ontdekkingstocht maakt. Je ziet op de kaart waar andere spelers actief zijn.

gps_missionMocht je je afvragen waarom het nodig is om aparte kaarten te gebruiken als je ook gewoon Google Maps tot je beschikking hebt: in Oost-Europa, Zuid-Afrika en Australië was het tot nu toe niet mogelijk om de game te spelen omdat de kaarten ontbraken. Een ander voordeel is dat je zelf de kaarten kunt bijwerken, als je van mening bent dat er iets ontbreekt of iets is gewijzigd. Verder tonen de kaarten van Open Street Maps een heleboel voetpaden en wandelroutes, die op gewone kaarten (d.w.z. Google Maps) niet zichtbaar zijn.

Wat GPS Mission betreft: er zijn inmiddels missies in 50 landen, vooral in de grotere steden. In het centrum van Amsterdam kun je terecht voor 8 missies en in Arnhem (willekeurige andere stad) zijn er 2 missies. Als je graag stedenreizen maakt is het een idee om de missies ter plaatse uit te voeren, zodat je de stad op een andere manier leert kennen. Je kunt interessante plaatsen op de kaart markeren en voorzien van een foto en je kunt ook waypoints maken die je later in je eigen games verwerkt.

Installeren: GPS Mission (gratis)
Meer info: Joern’s Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:12
Categorieën Games, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.