Google Voice uit de App Store gehaald wegens crashen in iOS 5

De Google Voice-app is uit de App Store gehaald, omdat de laatste versie crashte bij iOS 5. Toch zijn bepaalde functies nog prima te gebruiken. Google lost de bug met Google Voice momenteel op, waardoor bellen naar uitgaande nummers ook problematisch kan zijn.

google voice appDe officiële Google Voice-applicatie is uit de App Store gehaald. Het heeft echter niets te maken met maatregelen van Apple, maar des te meer met het feit dat iOS 5 nog niet wordt ondersteund. Veel Nederlanders zullen er niet van wakker liggen, want Google Voice is officieel alleen opengesteld voor Amerikanen. Zij kunnen ermee bellen via één nummer en zorgen dat ze via één nummer bereikbaar zijn, thuis, op het werk en onderweg. Ook kun je ermee zorgen dat je vanaf een iPod touch kunt bellen, via een draadloze netwerkverbinding. Exemplaren van de app die nog op iPhones geïnstalleerd zijn, zijn nog gewoon te gebruiken zolang er geen sprake is van een crash. Er zijn ook gebruiker die rapporteren dat de app nog gewoon werkt.

Volgens Senior Product Manager Vincent Paquet van Google heeft de laatste versie van de app een bug, waardoor hij bij het inloggen crasht. Google heeft de app daarom preventief weggehaald, om een slechte gebruikerservaring bij nieuwe installeerders te voorkomen. Ondertussen wordt er gewerkt aan een fix. De dienst Google Voice blijft voorlopig gewoon te gebruiken, als je telefoonnummer al was geregistreerd. Bij het maken van een nieuwe berichtenthread of bij uitgaande telefoongesprekken kun je wel tegen problemen aanlopen.

De Google Voice-applicatie is momenteel alleen bedoeld voor Amerikanen al is het goed mogelijk om ook buiten de VS zo’n Google Voice-nummer in bezit te krijgen. Officieel is Google Voice alleen in de VS gelanceerd. De app verscheen na een lang goedkeuringstraject van Apple en na bemoeienis van de goedkeuringsinstantie FCC na maanden wachten in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2011, 12:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.