Tip: Kiosk-icoon van iOS 5 in een folder stoppen

De Kiosk-app is een soort folder, die je niet zomaar in een folder kan opbergen. Maar door snel en vingervlug te zijn, lukt het wel. Je kunt de Kiosk/Newsstand daarna niet meer gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kiosk-folderiOS 5 bevat standaard de Kiosk (Newsstand), een dienst van Apple om kranten en tijdschriften te lezen. Het lijkt op een app, maar het blijkt een aparte folder. Daardoor is het op het eerste gezicht niet mogelijk om Kiosk in een andere folder op te nemen. Wissen is ook al niet mogelijk. De website The Coding Massacre ontdekte echter hoe je de Kiosk toch wegstopt in een mapje met andere apps die je zelden gebruikt, zonder te jailbreaken. Vooral op de iPhone is dat handig, want de meeste smartphonebezitters zullen liever het grotere scherm van de iPad ter hand nemen om een tijdschrift te lezen. De oplossing die nu is gevonden werkt zowel op de iPhone/iPod touch als op de iPad.

Je gaat als volgt te werk:

  1. Neem twee apps en voeg ze samen tot een folder.
  2. Zodra de apps in de folder zetten, sleep je Kiosk/Newsstand er snel naartoe.

Ben je snel genoeg, dan kun je Kiosk aan een folder toevoegen. Lukt het niet? Dan moet je nog een paar keer proberen of hulp vragen van iemand die ervarener of vingervlugger is.

Je kunt de app nu niet meer gebruiken. Open je Kiosk, terwijl het in een folder zit, dan zal deze crashen. Wil je later wel weer tijdschriften lezen via de Kiosk, dan zul je het icoontje weer uit de folder moeten halen. Overigens werkt deze truc ook om folders in een folder te zetten, al zijn ze dan niet meer te gebruiken.

Update: Onderstaand filmpje maakt het nog duidelijker!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2011, 11:20
Categorie Amusement
Onderwerpen kiosk, kranten, newsstand, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.