Gelijktijdig lezen en lopen met MegaReader

MegaReader heeft een optie gekregen om eBooks te voorzien van het beeld van je iPhone-camera op de achtergrond.

MegaReaderEen boek lezen op je iPhone en ondertussen toch zien wat er voor je op straat gebeurt? Dat kan volgens de makers van MegaReader vanaf nu met hun iPhone-applicatie. In de laatste update is de functie Heads Up Display toegevoegd. Dit houdt in dat op de achtergrond van je tekst het camerabeeld te zien is van de camera aan de achterkant van je iPhone.

Of het echt werkt is natuurlijk zeer de vraag. Het bewegende achtergrondbeeld is niet bepaald rustgevend waardoor je je moeilijk kunt concentreren op de tekst. Aan de andere kant: als je je echt goed concentreert op de tekst is het maar zeer de vraag of je nog ziet wat er op de achtergrond gebeurt. Een leuke gimmick is het in ieder geval wel.

Voor wie MegaReader niet kent. Het is een eReader-applicatie waarmee je toegang hebt tot boeken waarop geen auteursrecht meer rust. Het gaat hierbij onder meer om Engelstalige historische boeken. Daarnaast kun je ook je eigen boeken toevoegen via Wi-Fi, zolang deze boeken maar geen DRM-beveiliging hebben. Binnen de applicatie kun je de weergave van de tekst op allerlei manier aanpassen. Een handige functie is daarnaast dat de app kan berekenen hoe lang je er over doet om bijvoorbeeld een hoofdstuk uit te lezen.

Downloaden: MegaReader Free Books – 1.8 Million Free Books (€1,59)

Via Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2011, 16:45
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, camera, ereader, facebook, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.