FTL voor iPad: nieuwe iPad-ruimtegame maakt je kapitein Kirk

De iPad-versie van FTL: Faster Than Light is in de App Store verschenen. De game plaatst je in de schoenen van een ruimtecommandant op een schip.

FTL iPad teaserInmiddels is het bijna twee jaar geleden dat het strategische spelletje FTL met dik twintig keer het streefbedrag een crowdfundactie op Kickstarter afsloot. De game is in de tussentijd verschenen voor de pc, heeft de nodige updates gekregen en is vanaf vandaag ook op de iPad te spelen. De iPad-versie van FTL is grotendeels gelijk aan de pc-versie en bevat ook alle extra content die vandaag aan het origineel wordt toegevoegd.

In FTL ben je de baas over een eigen ruimteschip. Je reist van sterrenstelsel naar sterrenstelsel, terwijl je de nodige ruimtebandieten van je af moet slaan. Dit doe je door de troepen op je schip naar de juiste ruimtes te sturen tijdens een ruimtevuurgevecht. Raakt de boeg beschadigd? Dan moet je er een ingenieur naar sturen om hier wat aan te doen. FTL plaatst je op deze manier in de schoenen van bijvoorbeeld kapitein Kirk uit Star Trek of admiraal Adama uit Battlestar Galactica.

De game is gelijk al verdraaid lastig, waardoor de kans groot is dat je de eerste paar potjes zult verliezen. Dat lijkt slecht nieuws voor de wat minder doorgewinterde gamers, maar vergis je niet: FTL staat bij veel pc-gamers ontzettend hoog aangeschreven. Tijdens de Independent Games Festival in 2013 won FTL de publieksprijs en een designprijs.

Downloaden: FTL: Faster Than Light (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2014, 8:40
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.