Facepad: nieuwe Facebook-applicatie voor de iPad

Facepad is een nieuwe Facebook-applicatie voor de iPad. Net als bij Friendly is er sprake van een webview binnen een app.

facepadEr is negen maanden na de lancering van de iPad nog steeds geen Facebook-applicatie voor de iPad verschenen. Friendly for Facebook is uitgegroeid tot een populair alternatief, maar er is nu een goede extra kanshebber: Facepad. Deze app hanteert dezelfde aanpak, waarbij de touchscreen-geoptimaliseerde versie van Facebook (touch.facebook.com) is voorzien van een skin. Je ziet dus in feite naar een website te kijken, maar met een handige navigatiebalk aan de zijkant en wat andere nuttige functies.

Facepad heeft voor het design gekeken naar de iPad-applicatie van Twitter: wanneer je op een linkje klikt schuift Facepad een nieuw venster vanaf rechts naar binnen op het scherm. Je kunt meerdere vensters openen en door profielen van meerdere vrienden bladeren.

Facepad is de eerste app van Loytr, een nieuw bedrijf. Ze hebben grootse plannen voor de app: zo willen ze een gamesplatform binnen de app integreren, waarbij gebruik wordt gemaakt van Facebook Connect. Je kunt dan casual spelletjes spelen via de API van Loytr, waar het bedrijf aan verdient. Ook is Loytr van plan om in versie 2 van Facepad de applicatie meer een native uitstraling te geven, waarbij het fotoalbum zich gedraagt zoals je ook bij de standaard foto-applicatie van de iPad gewend bent. Andere functies heeft Facepad nog niet toegevoegd, zoals chatten. Een binnenkort te verschijnen update lost problemen op die gebruikers van iOS 3.2 momenteel met de app hebben. Bij iOS 4.2 werkt Facepad wel probleemloos.

facepad for iPadOf een eigen Facebook-applicatie voor de iPad er ooit zal komen, is nog maar de vraag. Facebook zelf schijnt bezig te zijn met een HTML5-gebaseerde oplossing voor de browser. CEO Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat er momenteel niet voldoende capaciteit is om aparte apps voor elk platform te ontwikkelen.

Downloaden: Facepad for Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2011, 6:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.