Facebook iPad-app compleet vernieuwd, tweemaal sneller

Facebook heeft de iPad-app compleet vernieuwd en native gemaakt, waardoor er enorme snelheidswinst wordt geboekt. Daarnaast ondersteunt Facebook voor iPad nu ook tijdlijnweergave.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook appFacebook heeft een compleet vernieuwde versie van de universele iOS-app uitgebracht, die ook op de iPad te gebruiken is. De app is tweemaal sneller geworden en laadt content supersnel. Er is niet langer sprake van een volledige webview, waarbij in feite webpagina’s werden geladen, maar van een complete native applicatie in Objective-C. De belangrijkste snelheidsverbeteringen zijn te merken bij het opstarten van de app, bij het bladeren door de nieuwsfeed en bij het laden van foto’s. Al sinds het verschijnen wordt er geklaagd over de traagheid van de iOS-app voor Facebook. Dat is nu sterk verbeterd: bij een vingerbeweging open en sluit je foto’s vrijwel meteen. Er zijn ook minder fouten bij notificaties. Een belangrijke verbetering voor iPad-bezitters is dat op de iPad nu eindelijk ook de tijdlijnweergave (Timeline) wordt getoond. Toch is de Facebook-app nog niet helemaal ideaal. Zo is het nog steeds niet mogelijk om een mention van vrienden te maken, waarbij meteen hun Facebook-account wordt gelinkt.

Bij nieuwe berichten komen er banner-notificaties in beeld waarop je kunt tappen. Je hoeft niet handmatig te verversen, want nieuwe content komt automatisch binnen. Mobiel is inmiddels een belangrijk kanaal geworden voor Facebook: maandelijks zijn er 543 miljoen actieve gebruikers die mobiele apps gebruiken. In een blogposting legt het team van Facebook uit wat ze hebben gedaan en wat er nieuw is. Voorheen duurde het wel tien seconden voordat de nieuwsfeed werd geladen. In de nieuwe versie worden pagina’s achter notificaties niet achter de schermen geladen, dus je moet bij het openen van een nieuw binnengekomen statusupdate nog wel even wachten voordat de info in beeld verschijnt.

new-photo-viewerAlle functies uit de Facebook Messenger-app zijn toegevoegd aan de algemene Facebook-app. De interface is daarbij ook hetzelfde gehouden, zodat er meer sprake is van een consistente ervaring. Hetzelfde geldt voor de Facebook Camera-app: dit is een losse app waarvan de functies en interface nu ook in de algemene Facebook-app zijn terug te vinden. Eén van de ontwikkelaars van de vernieuwde app is Jonathan Dann, die een jaar lang bezig is geweest met de update. Hij maakte ook de Facebook Camera-app. Jonathan is ontwikkelaar bij Made by Sofa, een bedrijf dat in 2011 door Facebook werd overgenomen.
Ondanks de overstap naar een volledige native app laat Facebook de mobiele webversies niet schieten.

HTML5 is nog steeds enorm belangrijk voor ons. We krijgen tweemaal zoveel mobiel verkeer op m.facebook.com dan van iOS en Android samen.

Downloaden: Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 17:16
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.