Chatworthy: chatten over het moois van Instagram

Chatworthy is een nieuwe app die als chat-app bovenop andere sociale netwerken wil liggen. In de iPad-applicatie kan je vooralsnog met andere gebruikers chatten over Instagram-foto's van anderen.

Chatworthy iPad chatten over InstagramDe nieuwe iPad-app Chatworthy werpt een drempel op. De applicatie laat je na het opstarten niet alleen een account maken voor de app zelf, maar je mag ook je inloggegevens van het fotonetwerk Instagram invoeren. Dat doe je zodat je daarna in een locatie op de kaart kan aanwijzen waar je Instagram-foto’s van wilt zien. Daarna ben je in staat elke foto te bekijken, te liken, te becommentariëren en… erover te chatten. Als het aan Chatworthy ligt, chat je dadelijk over al het mooist wat sociale media te bieden heeft.

Chatworthy chatoverzichtHet welkomstscherm- en eveneens instellingenscherm van de app verraadt al dat Chatworthy binnenkort nog meer sociale netwerken wil combineren in de dienst. Over een tijdje moet je ook Twitter, Facebook, Flickr en Foursquare kunnen koppelen aan de app. Chatworthy belooft dan niet alleen een app te worden waarmee je makkelijk foto’s en berichten op een kaart kan bekijken, maar het legt er ook een chatmogelijkheid voor gebruikers van de dienst bovenop. Die kunnen het gesprek met elkaar aangaan over elk bericht en elke foto die ze zien, zonder dat niet-Chatworthy gebruikers er iets van meekrijgen.

Na het doorbijten van de twee accounts, is Chatworthy een makkelijke app in de omgang. Met het Discover-tabblad kom je terecht in een snelle weergave van Google Maps en kan je naar een locatie toe bewegen of een locatie invoeren in een zoekbalk. Als je je gebied van voorkeur in beeld hebt gebracht door ook uit- en in te zoomen, druk je Use this location en krijg je een overzicht van openbare Instagram-foto’s die in dat gebied zijn gemaakt. Je kan elke foto openen, groot op het scherm bekijken en behandelen als in Instagram zelf. Je ziet hoeveel likes ie heeft en de reacties staan rechts van de foto, net boven de balk om zelf te reageren. Het is de grote blauwe knop daaronder die Chatworthy typeert: Chat about this.

Chatworthy Instagram foto met reactiesEr verschijnt een pop-up in beeld met daarop de mededeling dat de persoon die je benadert, de app niet gebruikt. Die kans zal nog wel even groot zijn, omdat Chatworthy een fonkelnieuwe app is. Als je vrienden uitnodigt via e-mail, Facebook en Twitter, kan het chatten beginnen. Onderwerpen waarover je een chat bent begonnen, zijn vervolgens terug te lezen in het tabblad Chat, waar ze gegroepeerd onder elkaar staan. De Contacts-pagina laat zien welke van je vrienden zich hebben aangemeld en met wie je dus over de foto’s en berichten van anderen chat. Best wel geniepig, ja.

Downloaden: Chatworthy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 21:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, instagram, sociale netwerken

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.