Earthscape nu gratis in de App Store verkrijgbaar

Nu Google Earth gratis in de App Store verkrijgbaar is kan Eartscape niet achterblijven: de applicatie is (tijdelijk?) gratis verkrijgbaar in de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

EarthscapeToeval bestaat niet: op de dag dat Google Earth in de App Store beschikbaar komt, besluit de maker van Earthscape de applicatie gratis weg te geven. Earthscape kostte voorheen €3,99/$4,99 en is nu (tijdelijk?) gratis te downloaden uit de App Store. Met Earthscape kun je foto’s maken die binnen 5 minuten op de virtuele wereldbol verschijnen, zodat alle Earthscape-gebruikers ze kunnen zien. Die functie is nog niet in Google Earth beschikbaar (daar werkt het alleen via de omweg die Panoramio heet) en daarom is Eartscape best de moeite van het downloaden waard.

Earthscape wil met de applicatie een gedeelte fotocollectie van de hele wereld maken. Foto’s van watervallen, restaurants, parken, concerten, wat je maar wilt. Je kunt daarnaast geotagged foto’s van Flickr zien en informatie over meer dan 300.000 interessante locaties uit Wikipedia. De Verenigde Staten zijn in detail te bekijken. Buiten de VS kun je tot een resolutie van 15 meters rondkijken, waarbij je wel straten maar geen huizenblokken ziet.

In de laatste versie (1.2.0) is de stabiliteit en de performance verbeterd, kun je zoeken op adres, foto of Wikipedia-artikel en kun je je layer-instellingen automatisch laten opslaan. Ook nieuw is de hint van de dag. Voor een komende versie zijn meer communityfuncties gepland: het maken van profielen, maken en lid worden van groepen, commentaar bij foto’s achterlaten en meedoen aan wedstrijden.

Earthscape heeft een nogal wisselend prijsbeleid gehanteerd: soms een paar weken gratis, soms $1,99 en dan weer $4,99. We weten niet zeker of de komst van Google Earth voor de iPhone betekent of de applicatie nu definitief gratis wordt of dat het een tijdelijke kortingsactie is, zoals Earthscape wel vaker heeft gedaan. Op de website is in ieder geval niets te vinden wat ze van plan zijn en hoe lang de applicatie gratis blijft.

Installeren: Earthscape (momenteel gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:10
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.