De Appenheimers: iPhone-app voor De Pappenheimers op VIER

De Appenheimers is de quiz toebehorend aan het Belgische quizprogramma De Pappenheimers van VIER. Je speelt hem splitscreen op iPhone.

De Appenheimers VIER iPhoneDe Belgische televisiezender VIER is nog maar kort in de lucht, maar heeft al vier iPhone-apps. Na onder andere De Snelste Quiz ter Wereld en De Kruitfabriek, heeft de zender nu De Appenheimers uitgebracht. Dat is de iPhone-app die toebehoort aan de quiz De Pappenheimers, waarvan gisteren het elfde seizoen is ingegaan – en het eerste seizoen op VIER. Presentator Steven Van Herreweghe schittert door afwezigheid in de app: daar beantwoorden twee spelers doodsimpel tien vragen en kijken ze wie het meeste weet.

Het is na De Snelste Quiz ter Wereld (de Belgische variant op De Slimste Mens) de tweede quiz-app van VIER, maar deze speel je niet online. De Appenheimers deelt het beeld van de iPhone op in twee helften en verzoekt de spelers dan ook tegenover elkaar te zitten. Om de beurt gaat er een vraag naar de andere kant van het scherm, waarbij je tegenspeler ook in het klein kan meelezen met de vraag die jij krijgt. Het thema van de vragen De Pappenheimers kan je met name in het hoekje van bekendheden en hun uitspraken plaatsen. Het is daardoor minder algemeen van thema van de Snelste Quiz.

De Appenheimers quizvraag De Appenheimers gewonnen

Aan het einde van de tien vragen krijg je duidelijk rood en groen in beeld wie er met de overwinning vandoor is gegaan. Aan de stippen midden in beeld zie je dan welke vragen je goed en fout hebt beantwoord. Als je voorts besluit je overwinning te delen op Facebook, maar je kans op een prijs van de programmasponsor.

De Appenheimers is alleen in de Belgische App Store te downloaden.

Downloaden: De Appenheimers (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2012, 12:59
Categorieën Belgische apps, Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.