Etsy: marktplaats voor eigen creaties nu ook op iPad

De iPhone-app Etsy is universeel gemaakt en beschikbaar geworden voor de iPad. Met de app kan je zelfgemaakte creaties kopen en verkopen.

Etsy header iPadDe online showroom voor zelfgemaakte producten Etsy is nu ook verkrijgbaar op de iPad. De laatste update van de al langer verkrijgbare iPhone-app zorgt voor de optimalisatie voor Apple’s tablet. Onlangs nog verscheen er op de telefoon een grote update voor Etsy die ervoor zorgde dat de applicatie Nederlandstalig werd en dat je er niet alleen door producten van anderen mee kon bladeren, maar dat je er ook je eigen creaties in kan verkopen. De Nederlandse vertaling valt echter weg in de iPad-app.

Een snelle beschrijving voor Etsy is: Marktplaats voor zelfgemaakte producten. Maar er zijn wel wat verschillen. De belangrijkste is dat de applicatie internationaal is en dat je, voordat je een product direct koopt, goed moet kijken naar waar een product verzonden wordt. Het is een beetje jammer om geld te steken in een hebbeding dat de landsgrenzen van de Verenigde Staten niet passeert. Het andere grote verschil is dat de presentatie van Etsy veel leuker, frivoler is.

Etsy verkooppaginaMet enorme foto’s kan je verschillende secties in de applicatie doorzoeken. Etsy doet zelf een greep van leuke items om aan je te slijten, maar je kan ook een eigen feed samenstellen door je te abonneren op verkopers. Een zoekfunctie moet je snel gericht resultaat leveren en er is ook een mogelijkheid per rubriek artikelen te zoeken. Afhankelijk van de informatie die de verkoper heeft ingevoerd, lees je uitgebreid over de producent en bevat elk item meerdere grote foto’s.

Voor de verkopers is de Etsy-app minder interessant geworden ten opzichte van de website van de dienst. Je ziet in de applicatie geen shopbezoeken meer, kan je assortiment niet zomaar aanpassen en hoeft geen pushberichten meer te verwachten als er een product wordt verkocht. Daar tegenover staat dat je wel verzendingsnotificaties kan aanmaken voor klanten.

Downloaden: Etsy (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2012, 13:49
Categorie Lifestyle
Onderwerpen etsy, marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.