Codify: programmeren en games maken op de iPad

Codify voor de iPad is een app waarmee je zelf games en toepassingen kan maken voor de iPad. De applicatie werkt met de Lua-programmeertaal en met een Play-knop kun je meteen het resultaat testen.

Codify iPad game en toepassingen makenBeginnende (hobby)programmeurs opgelet: vanaf vandaag is er een applicatie voor de iPad te downloaden waarmee je zelf je eigen toepassing of spel kan programmeren. Codify gaat uit van de Lua-programmeertaal en ondersteunt zelfs typische iPad-eigenschappen als multitouch en kantelbewegingen. De applicatie is ervoor gemaakt om simpel zelf dingen te programmeren, brengt overzicht aan met verschillende kleuren en helpt je door stukken code waar gewenst aan te vullen.


Codify is geen app die we even snel kunnen testen. Daarvoor neemt het programmeren simpelweg veel te veel tijd in beslag. Het is de vraag of je het dan ook op de iPad wil doen. In de trailer wordt de ingevoerde tekst duidelijk ingevoerd vanaf een extern toetsenbord. Het voordeel van programmeren op de iPad is dat het natuurlijk overal kan. Je hoeft maar op Play te drukken om je huidige creatie in werking te zien.

De applicatie beschikt over een vector graphics render, verschillende voorbeelden waar je meteen mee kan spelen en die je kan aanpassen, retrogeluiden voor games, een ingebouwde Engelstalige handleiding waar je meteen vanaf het on-screen toetsenbord naar toe kan gaan en ondersteuning voor parameters en variabelen.

Downloaden: Codify (€5,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2011 om 14:07
Categorie
Productiviteit
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.